KLM og Air France gør priser for sædeoptioner mere dynamiske

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

KLM og Air France håndterer forskellige priser for forskellige sæder ombord. Det kan være et sæde med ekstra benplads eller ved nødudgangen. Priserne er blevet endnu mere dynamiske afhængig af hvem der booker hvornår.

KLM og Air France tilbyder forskellige sædeoptioner om bord inden for de forskellige rejseklasser, som economy class og business class. Det kan f.eks. være Economy Comfort, et sæde ved nødudgangen eller et sæde i en række af to sæder. Efter faste priser ved lanceringen ændrede flyselskaberne senere deres prispolitik til priser, der også var afhængige af rejseperioden, og hvornår optionen blev bestilt. KLM har længe givet udtryk for et ønske om endnu mere dynamiske priser for de forskellige sædemuligheder. Det er nu sket siden 1. oktober 2020.

Economy Comfort sæder hos KLM

Mere dynamiske priser for sædeoptioner hos KLM og Air France

Den 1. oktober introducerede Air France-KLM såkaldt “seat merchandising”. Målet med dette er at få så mange ekstra indkomster som muligt, eller ancillary revenue, fra salget af ekstra sædeoptioner. Flyselskaber foretrækker at maksimere willingness-to-pay, dvs. den højeste pris, som hver enkel passager er villig til at betale. Som et resultat er der nu flere kriterier, som prisen for en sædeoption afhænger af. Dette vil føre til flere og skiftende priser. For eksempel kan et Economy Comfort-sæde ved midtergangen eller vinduet være prissat anderledes end et midtersæde i samme række. Ud over placeringen i kabinen er andre nævnte parametre efterspørgsel og tilgængelighed, salgskanal og endda tidspunkt på dagen.

Disse nye priser gælder for flyvninger, der udføres af KLM og Air France og er kun tilgængelige via deres egne hjemmesider og apps, og visse rejsebureauer og bookingwebsteder. Flying Blue-rabatter for elite medlemmer gælder stadig. Valg af et standardsæde ved online check-in forbliver gratis. Men hvis du vælger et sæde på forhånd, er det også underlagt dynamisk prisfastsættelse.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af The Flying Dutchboy og bragt på vores hollandske søsterside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *