KLM og Air France styrker samarbejde med China Eastern

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Air France og KLM udviderer det eksisterende samarbejde med Skyteam partner China Eastern på ruterne til Kina. For rejsende betyder det bedre forbindelser på begge kontinenter.

Kina er i forvejen et vigtigt marked for de europæiske flyselskaber. Især forretningsrejsende er interesseret i en hurtig forbindelser til og fra Kina. For at kunne tilbyde gode forbindelser er KLM og Air France afhængige af at samarbejde med lokale kinesiske partnere. En af disse er China Eastern. Båndene med netop China Easterna skal nu yderligere at styrkes.

Skyteam

I Skyteam-alliancen arbejder KLM og Air France sammen med 17 andre flyselskaber. China Eastern og Xiamen Airlines repræsenterer Kina i alliancen. China Airlines repræsenterer Taiwan. Indtil 2019 var China Southern også en del af SkyTeam. Det sidstnævnte kinesiske selskab så flere muligheder uden for Skyteam til at vokse. Det var selvfølgelig et stort tab for forbindelserne mellem SkyTeam-partnere og Kina.

China Eastern

Nu hvor China Eastern er den eneste tilbageværende af de største kinesiske aktører i SkyTeam, vil AF-KLM yderligere styrke båndet med denne partner. Luftfartskombinationen skriver dette i en kortfattet pressemeddelelse. Codeshare-samarbejdet har eksisteret meget længere, nemlig siden 2000. Men samarbejdet fortsætter nu. For eksempel inden for markedsføring, catering og endda vedligeholdelse af fly.

For rejsende bliver den mest synlige fordel, at afgangstider planlægges i fælleskab. Det vil ikke bare give bedre forbindelser fra Danmark til Beijing og Shanghai via Amsterdam eller Paris, men også videre i Kina og Asien derfra.

En anden vigtig udvikling er Beijings øgede betydning som knudepunkt. Ruterne fra Amsterdam og Paris til Beijing bliver snart også en del af det eksisterende joint venture. I øvrigt indgik Air France allerede et joint venture med China Eastern i 2012 på ruten til Shanghai. KLM blev tilføjet i 2016.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Christian og bragt på vores hollandske søsterside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *