Kontrast er navnet på Villa Copenhagens nye restaurant

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den 1. april åbner en ny restaurant i Københavns nye hotelperle, Villa Copenhagen. Med en anerkendt kok ved roret er alle sejl sat ind i ambitionen om at blive københavnernes nye favorit spisested.

På Kontrast, som den nye restaurant hedder, tænkes der både i brugen af lokale råvarer og smagssammensætninger, der udfordrer smagsløgene.

Sådan bliver logoet på restuaranten Kontrast.

At Villa Copenhagens nye restaurantsatsning skal hedde Kontrast, er der særligt én grund til. Stedet skal, ligesom resten af hotellet, være med til at omfavne og forene det rå, skæve og mere urbane Vesterbro med den luksus og eksklusivitet, der kendetegner indre by. Restauranten er et kosmopolitisk brasserie, som bl.a. fokuserer på kontrasten mellem smagsnuancerne fra rene, lokale råvarer og krydderier fra Sydeuropa og Nordafrika. Maden vil hovedsageligt bestå af årstidsbaserede og økologiske råvarer samt bæredygtigt produceret kød og fisk – alt sammen fra lokale producenter. Stemningen i restauranten er nærværende, vedkommende og omfavnende, og menuen er derfor sammensat med udgangspunkt i sharing dinner-tankegangen, hvor man deler maden og kommer hinanden ved, og priserne holdt i et overkommeligt leje.

Anerkendt kok som spydspids

I spidsen for Villa Copenhagens gastronomiske univers er hotellets Executive Chef, Tore Gustafsson, som er kendt for siden 2011 at have fremtryllet kulinariske oplevelser som køkkenchef hos en af Kødbyens ældste og mest velrenommerede spisesteder Paté Paté. Sammen med køkkenchefen for Kontrast, Carl Henriksson, er det ambitionen at skabe en restaurant, der emmer af mere og andet end blot den gode madoplevelse:

Med Kontrast skal vi dyrke forskellighederne og turde at skabe kulinariske oplevelser, som udfordrer og skubber til grænserne. Her vil smage af Tyrkiet og Marokko, men også af Danmark og mit eget hjemland Sverige.  Konceptet for Kontrast handler i bund og grund om at skabe samvær og oplevelser, hvor der deles retter fra diverse kulturer på tværs af bordet. Kontrast er en kosmopolitisk smeltedigel, hvor vi hele tiden arbejder med respekt for de råvarer, vi bruger og ikke går på kompromis med den gode smag,.

Executive Chef, Tore Gustafsson
Executive Chef, Tore Gustafsson – Foto: Villa Copenhagen

Bæredygtigt samarbejde

Det gælder for Kontrast, som det gør for hele Villa Copenhagen, at alle nye tiltag vurderes ud fra et      bæredygtighedsperspektiv. Derfor har Tore og hans team også særligt fokus på blandt andet fremstillingen af råvarerne, der benyttes på Kontrast samt måden, hvorpå man skiller sig af med madaffaldet. For at gøre den proces så bæredygtig som muligt, har Kontrast investeret i en BioMaster, en kompostkværn, som kværner alt fødevareaffaldet, der transporteres hen til det nærmeste biogasanlæg, hvor tanken tømmes og biomassen omdannes til biogas – en CO2-venlig energikilde – mens restproduktet bruges som organisk gødning, så intet går til spilde.

Se mere og book en overnatning på Villa Copenhagen her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *