Krydstogtsbranchen er på vej tilbage

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I dag ankommer årets første krydstogtskib til Sverige, hvor passagererne får lov til at gå i land i Göteborg, Visby og Stockholm. Den forsigtige genåbning, som er gjort mulig takket være et samarbejde mellem havne og myndigheder, sender et positivt signal til både internationale krydstogtrederier og den svenske turistindustri.

Da COVID-19 pandemien ramte i 2020, blev den globale krydstogtbranche stort set udslettet, hvilket også var tilfældet i Sverige. Under krisen har havnene i Stockholm, Visby og Göteborg samarbejdet om at udvikle en fælles tilgang til og et regelsæt for rederierne med henblik på en sikker genåbning af branchen.

Takket være de fælles protokoller og klare forholdsregler og procedurer for anløb, som vi har udarbejdet sammen med de relevante myndigheder, kan rederierne forholde sig til et ensartet regelsæt. Det forenkler genåbningen af den vigtige krydstogtforretning.

Joakim Larsson, fagborgmester i Stockholm med ansvar for Stockholms Hamnar.

Rederierne har også påtaget sig et stort ansvar med klare og strenge regler for håndtering af anløb under covid-19 pandemien, hvilket har lettet drøftelserne med havne og myndigheder.

Det faktum, at vi fra de svenske havnes side tidligt, slog os sammen og udarbejdede planer for, hvordan vi skulle håndtere skibene og passagererne, er en succes, som vi nu kan høste frugterne af. Når vi i Göteborg taler med rederierne, giver de udtryk for, at vi har håndteret situationen godt ved løbende at tilpasse vores planer og kommunikere tydeligt om de regler, der har været i kraft. Vi føler også, at de svenske myndigheder har været meget lydhøre og tilgængelige med støtte.

Martin Meriwall, krydstogtchef, Göteborgs Hamn.

Den 15. juni ankommer årets første krydstogtskib, hvor passagererne får lov til at gå fra borde. Det bliver et såkaldt boblekrydstogt, hvor passagererne skal holde sig til deres egen “boble” med eksempelvis hver sin charterbus og egne tider på museer, så passagererne ikke blander sig med lokalbefolkningen. Alle passagerer er testet for covid-19, der er betydeligt færre passagerer end på et normalt krydstogt, og der gælder strenge adfærdsregler om bord.

Det har været både spændende og lærerigt at arbejde sammen med Stockholms Hamnar og Göteborgs Hamn om en tryg og sikker genåbning i samråd med grænsepolitiet, epidemiologer, den svenske sundhedsstyrelse og rederierne. Nu har vi rigtig gode løsninger på plads og glæder os til at byde de første krydstogtpassagerer velkommen til Sverige.

Henrik Ahlqvist, Sales Director Cruise, Copenhagen Malmö Port.

Alene i Stockholm-regionen bidrager krydstogtindustrien med en samlet økonomisk effekt på næsten 2 mia. SEK og 1100 arbejdspladser, hvilket udgør en væsentlig andel af den hastigt voksende turistbranche. 

Foto: Stockholms HamnarHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *