Læs om de mest populære rejsetendenser for 2020

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Fra teknologisk fremstillede anbefalinger til fremspirende udforskning af “second cities” – her får du indblik i det kommende års rejsetendenser ifølge Booking.com

Når vi tager hul på ikke bare et nyt år, men et nyt årti, sker der fortsat ændringer i vores rejsebehov, rejseadfærd og rejseønsker. Den verden vi kender i dag, og dem der rejser i den, står aldrig stille. Med en mission om at gøre det nemmere for alle at opleve verden forudsiger Booking.com at 2020 bliver et år med mere udforskning af rejsemål end nogensinde før, og at udviklingen vil være drevet af teknologi og baseret på den voksende ansvarsfølelse og dybere tilknytning som vi føler til de mennesker og steder vi besøger. Vores ekspertise og førende position indenfor rejse og teknologi samt undersøgelsen blandt mere end 22.000 rejsende på tværs af 29 markeder og indblik fra over 180 millioner verificerede gæsteanmeldelser danner samlet grundlaget for disse rejsetendenser, som vi kan forvente at se i det kommende år og derefter.

Fremgang indenfor “second city”-rejser

“Second city”-rejser, som henviser til når man vælger at udforske mindre kendte rejsemål med henblik på at modarbejde overturisme og beskytte miljøet, vil blive mere udbredt i det kommende år. Over halvdelen (54%) af globale rejsende ønsker at gøre noget for at modarbejde overturisme, mens 51% ville være villige til at udskifte deres oprindelige rejsemål til fordel for et mindre kendt, men lignende sted hvis de var bevidste om at det ville have mindre påvirkning på miljøet. Med henblik på inspiration ville 60% af globale rejsende også være meget interesserede i en tjeneste (app/website) der kan anbefale rejsemål hvor øget turisme ville have en positiv virkning på lokalsamfundet. Vi kan derfor godt forvente at virksomhederne vil besvare denne efterspørgsel ved at implementere funktioner der gør det nemmere for rejsende at finde frem til “second cities” og lignende områder baseret på en forståelse af de rejsendes præferencer og det valgte land/område. På samme måde vil et øget samarbejde på tværs af rejse-økosystemet føre til flere informationskampagner og initiativer til forbedring af infrastruktur med henblik på at få flere rejsende til at vælge et mindre kendt rejsemål.

Forvent det uventede med teknologi

I 2020 vil rejsende overlade flere vigtige dele af beslutningsprocessen til teknologien. Det kan virke overvældende at skulle beslutte hvor man vil rejse hen og hvilke udflugter man vil på. Fra næste år vil der dog være innovative teknologiske løsninger der nemt vil kunne hjælpe os med dette. Smarte og troværdige anbefalinger baseret på teknologi vil føre os til et stort udvalg af oplevelser som vi måske ellers aldrig ville have fundet frem til. Dette vil desuden gøre det muligt for os at spare tid (og ikke mindst skærmtid) så vi bedre kan koble fra og nyde hvert eneste minut af nuet imens vi er på ferie.

Dette vil være gode nyheder for de seks ud af ti (59%) der angiver at de ønsker at modtage “wildcard” eller overraskelsesforslag som kan præsentere dem overfor noget helt nyt i det kommende år. Derudover nævner næsten halvdelen (46%) af globale rejsende at de vil benytte en app der er hurtig og gør det nemt at udforske og booke aktiviteter i realtid mens de rejser. Et lignende antal (44%) planlægger at bruge en app der gør det muligt for dem at planlægge aktiviteter så de altid har svarene samlet på ét sted. Som svar på denne efterspørgsel vil kunstig intelligens blive endnu mere udbredt i 2020 med henblik på at kunne tilbyde personligt tilpassede forslag til rejsemål, overnatningssteder og aktiviteter baseret på dine præferencer, tidligere rejser og andre vigtige aspekter såsom vejrforhold og popularitet.

Slo-Mo er det nye #FOMO

Billede fra Booking.com’s hjemmeside om rejsetendenser

Fremfor at leve med den konstante frygt for at gå glip af noget (FOMO) og forsøge at se mest muligt på kortest tid så kommer 2020 til at handle om at sætte tempoet ned. I 2020 planlægger næsten halvdelen (48%) af rejsende at benytte langsommere transportmidler for at begrænse indvirkningen på miljøet, og seks ud af ti (61%) ville foretrække en længere rute til rejsemålet for at opleve mere på selve rejsen. Transportmidler der kan hjælpe os med at sætte tempoet ned, vil også stige i popularitet – fra cykler, sporvogne og kaner til både og selvfølgelig vores egne fødder. Faktisk er det allerede mere end halvdelen (57%) af rejsende der ikke har noget imod længere transporttid til rejsemålet hvis bare rejsen foregår med et unikt transportmiddel. I samme ombæring ville 64% være interesserede i at opleve en rejse tilbage i tiden ved at benytte en historisk togrute (for eksempel Flying Scotsman eller Orientekspressen). Vi kan derfor se frem til et år med langsomme og specielle rejser.

Oplevelsesspækkede rejser

Vi lever i en travl verden, og det betyder at de fleste af os oplever en mangel på tid – også når vi holder fri. Rejsende ønsker derfor at udnytte tiden bedst muligt når de er på ferie, så fremfor at holde fast i ét og samme tema under hele ferien vil der i 2020 være flere rejsende der tager på “oplevelsesspækkede rejser” til rejsemål hvor der er et bredt udvalg af fantastiske oplevelser og seværdigheder. Over halvdelen (54%) af globale rejsende nævner at de gerne vil på én lang rejse til et sted hvor de har adgang til alle deres foretrukne aktiviteter og seværdigheder indenfor kort afstand. 62% er enige i at de hellere ville vælge et rejsemål hvor alle deres foretrukne aktiviteter og seværdigheder er i nærheden af hinanden, for at begrænse rejsetiden. I betragtning af dette kan vi forvente at se en udvikling hvor branchen fortsat vil gøre det hele nemmere for de rejsende ved at sammensætte varierede rejseplaner, tilbud og ruter som giver de rejsende mulighed for at få mest ud af disse oplevelsesspækkede rejsemål.

Når man forestiller sig det perfekte rejsemål der har det hele – fra fortryllende naturlandskaber der kan beundres fra villaens balkon, til historiske seværdigheder, betagende parker og strande hvor man kan køle af og tage det helt afslappet efter en dag med oplevelser, efterfulgt af aftensmad på en fantastisk lokal restaurant, så peger de rejsende på Booking.com blandt andre på Montevideo (Uruguay), Ilhabela (Brasilien) og Naha (Japan) som de bedste rejsemål til disse oplevelsesspækkede rejser.

Kæledyr i højsædet

Det er ikke overraskende at 2020 ser ud til at blive et år med fokus på ferie med kæledyr i betragtning af at over halvdelen (55%) af kæledyrsejere verden over svarer at deres kæledyr er lige så vigtigt for dem som deres barn/børn. Vi vil derfor også kunne se rejsende der sætter deres kæledyrs behov foran deres egne når de vælger rejsemål, overnatningssted og aktiviteter.

Læs mere: Tag dit kæledyr med på Clarion Copehagen Airport

42% af kæledyrsejere verden over er enige i at de ville vælge feriemål ud fra om de kan have deres kæledyr med, og 49% ville være villige til at betale mere for et kæledyrsvenligt overnatningssted. Som et resultat af denne tendens er antallet af kæledyrsvenlige overnatningssteder på Booking.com stigende, og overnatningssteder verden over er fortsat på udkig efter innovative måder at højne niveauet på når det gælder faciliteter og tilbud der er tilpasset det enkelte kæledyr, for eksempel hundekurve til gratis afbenyttelse, kæledyrsspa, særlige roomservicemenuer og endda specialdesignede kæledyrsrestauranter. Der venter derfor med sikkerhed en 5-stjernet oplevelse til de kæledyr der skal på ferie.

Skab fantastiske minder på en “bedsteferie”

2020 bliver et af de “bedste” år for bedsteforældre der vil på storslåede ferier med deres børnebørn uden børnebørnenes forældre. Næsten tre fjerdedele (72%) af bedsteforældre er enige i at den tid de tilbringer med børnebørnene, får dem til at føle sig unge, og 71% mener at forældre har brug for tid uden børnene. Hvis vi ser dette i lyset af at den ældre generation nu om dage også er sundere, mere eventyrlystne og mere opsat på forblive unge end nogen tidligere generationer, kan vi også forvente at “bedsteferier” vil blive endnu mere populære i det kommende år med et bredt udvalg af aktiviteter der passer til begge generationer.

Rift om bordbestillingerne

Der bliver forsat rift om at spise på de bedste restauranter.

I det kommende år vil rejsende give deres gastronomiske interesser førsteprioritet under planlægningen af deres rejse og sætte alt ind på at booke de helt rigtige restauranter før det er for sent. For mange vil både rejsemål og rejsetidspunkt afhænge af om de kan få bord på de mest eftertragtede spisesteder – også selvom ventelisten kan være så lang at der bliver tale om flere måneders ventetid. De sociale medier gør også sit for at vække de rejsendes appetit med en overflod af indhold og anbefalinger, og på denne måde er det heller ikke kun de store og veletablerede restauranter der dukker op på radaren hos de rejsende. De skjulte skatte – det vil sige de steder der i lang tid har været favoritter blandt de lokale og byder på eftertragtede og hjemmelavede smagsoplevelser, nogle gange langt væk fra de gængse turistområder – har den bedste mulighed for at blive en del af de globale rejsendes gastronomiske oplevelser på rejsemålet, særligt blandt de syv ud af ti (71%) der angiver, at det er vigtigt for dem at spise råvarer fra lokalområdet under ferien. Så find kalenderen frem – næste år kommer de rejsendes planer for denne type destinations- og gastronomibaserede rejser til at kulminere da de rejsende ønsker at finde frem til disse spisesteder før alle andre og før det næste nye sted dukker op.

Langsigtede rejseplaner

I erkendelse af at pension kommer til at handle mindre og mindre om at nå en vis alder og forlade arbejdsmarkedet, og flere aktivt planlægger at lade sig pensionere tidligere, vil vi overraskende nok kunne se at dette i mange tilfælde bliver ensbetydende med planlægning af eventyrrejser. Næsten en fjerdedel (23%) af de 18-25-årige planlægger at gå på pension før de er fyldt 55 år, og det de planlægger at gøre, har også ændret sig. I 2020 vil der ske en ændring i forhold til de rejsendes tilgang til og planlægning af deres pensionsår. Næsten to tredjedele (65%) af de globale rejsende ser det at rejse som den perfekte måde at tilbringe disse år på.

Næsten halvdelen (47%) af de globale rejsende planlægger efter at være mere eventyrlystne på deres rejser når de er gået på pension, og næsten en femtedel (19%) af dem der allerede er pensionerede, planlægger et sabbatår så de har tid til at rejse i flere måneder uden afbrydelse – over halvdelen (52%) af de rejsende mener at dette er noget man kan gøre uafhængigt af sin alder. Idet så mange forskellige aldersgrupper betragter pension og rejser som to ting der går hånd i hånd, kan vi forvente at se produkter der kan hjælpe de rejsende i gang med planlægningsprocessen ved at tilbyde opsparingsløsninger til “pensionsrejser”. På denne måde kan de rejsende lægge penge til side som skal gå til deres livs længste ferie.

I takt med at vi går ind i et nyt årti, vil vi kunne se rejsebranchen imødekomme behovene fra rejsende der er mere fokuserede på bæredygtighed, mere videbegærlige og teknologisk avancerede. Dette vil ske ved udvikling af flere produkter, tjenester og funktioner der gør det nemmere for alle at opleve verden. Hvad enten det gælder identificering af “second cities”, bekæmpelse af overturisme, endnu mere skræddersyede rejseanbefalinger eller at sikre det mest mangfoldige udvalg af overnatningssteder til vores kunder verden over, vil vi sørge for at de rejsende er forberedte, klædt på til og spændte når de skal ud at rejse i 2020 og derefter.

Arjan Dijk, Senior Vice President og Chief Marketing Officer hos Booking.com
Top 10 trending destinationer ifølge Booking.com

For at dykke længere ned i Booking.com’s rejsetendenser for 2020 kan du kigge på dette link.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *