Norwegian taber op imod 350.000 billetsalg til SAS

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Ifølge et norsk medie, skal SAS flyve det norske forsvar de næste 4 år.

Norske “Dagens Næringsliv” rapporterer, at SAS har vundet udbudet, med flyvning af norsk forsvars-personale. Det betyder imidlertid tabet af den største kunde i hjemlandet, for norske Norwegian.

Kontrakten dækker over op imod 350.000 billetter årligt, og har altså en betydelig indvirkning på et flyselskabs økonomi. Norwegian har vundet udbudet de sidste tolv år, men nu ser det altså ud til at SAS har trukket det lange strå, og har sikret sig aftalen de næste fire år.

Hvad det konkret kommer til at betyde for de enkelte selskaber, er fortsat uvist. SAS har endnu ikke selv bekræftet kontrakten, og fortæller følgende i en SMS til Dagens Næringsliv:

Vi må vente på information, indtil processen er afgjort.

PR-manager Knut-Morten Johansen

Indtjening på over en milliard

Indtægterne på de over 1.000.000 billetter der følger med aftalen, kommer formentlig til at overstige en milliard norske kroner. Det er altså en markant sum penge, der kommer til at skifte hænder, blandt de to rivaler.

Om det udelukkende er stykprisen pr. billet, der ligger til grund for beslutningen om at skifte til SAS, er endnu uvist.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Kommentarer

  1. @Peter F. siger

    Mon ikke du mener, at SAS har trukket det LÆNGSTE strå? 🙂
    Iøvrigt er udbuddet – så vidt jeg har kunnet læse mig til – lavet med tildelingskriteriet bedste forhold mellem pris og kvalitet. – Dvs. ikke den stykprisen pr. billet alene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *