Los Angeles (LAX) får nu et togsystem

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

USA’s næststørste lufthavn i Los Angeles får nu et togsystem, som forbinder terminalerne indbyrdes og med adgang til metrosystemet, som kører til Downtown.

Det kan være besværligt at skifte mellem indenrigs- og udenrigsfly i Los Angeles International Airport, normalt forkortet LAX.  Hvis man ankommer indenrigs med United og skal videre med et international fly (f.eks. Lufthansa eller SAS), så skal man gå fra Terminal 7 eller 8 hen til Tom Bradley International Terminal, som ligger i hver sin ende af det store lufthavnsområde.

Det er også muligt at komme med offentlig tranport til Downtown, men her skal man først køre med en bus fra terminalerne hen til en Green Line station, som er en del af Metro Light Rail, der forbinder Los Angeles. Hvis man skal Downtown kan man enten skifte til Blue Line eller en Silver Line bus. Indtil maj i år er der sporarbejder på Blue Line, så her er der indsat togbusser på noget af strækningen. Hele turen koster kun 1,75 USD for en enkeltrejse.

Automated People Mover (APM)

I sidste uge tog Los Angeles borgmester Eric Garcetti det første spadestil til et nyt togsystem, der fungerer på samme måde som systemerne i New York JFK og Newark International (EWR).

This slideshow requires JavaScript.

Toget vil have seks stationer i alt. Tre stationer i terminalområdet og tre udenfor. Endestationerne vil være Tom Bradley International Terminal og Green Line stationen. Linjen bliver 3,6 kilometer lang og det vil tage 10 minutter at køre hele strækningen. Der vil være to minutter mellem hver afgang.

Se video med APM.

Hvert tog vil bestå af 4 vogne, som kan transportere i alt 200 passagerer. Linjen er planlagt til at åbne i begyndelsen af 2023. Man regner med 30 millioner passagerer om året.

Vognene vil tydeligt vise, at Los Angeles i 2028 er vært for de olympiske lege.

Alle foto og video © Los Angeles World Airports.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *