Lufthansa giver mulighed for at spise astronautmad

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Har du tænkt over hvad astronauterne får at spise? Nu kan du selv prøve det med Lufthansa som tilbyder en menu, som også vil blive serveret ombord på den Internationale Rumstation (ISS).

Det er et samarbejde mellem Alexander Gert og LSG Group, som har lavet dette måltid, der serveres på langruteflyvningerne i Business Class fra Tyskland i july og august måned. Så er du vild med rummet er her din chance at spise det samme som de får på ISS.

Du får som passager mulighed for at smage en Kyllingeragout med svampe.

Se her hvordan det er at spise ombord på ISS:

Tidligere i år lavede LSG Group (Lufthansas catering firma) et specialt måltid, som den tyske austronaut Alexander Gerst skulle have med op til ISS som et bonusmåltid. Alexander og de andre austronauter tog afsted den 6. juni og skal være på ISS i 6 måneder i alt.

For at give lidt adspredelse, så bliver sådanne special eller bonusmåltider løbende sendt op til ISS for at kunne blive spist ved specielle lejligheder.

Ud fra mantraet “Alt er muligt”, så satte de kulnariske eksperter fra LSG Group sig sammen med de europæisk rum agentur (ESA) for at lave forskellige bonus måltider til den 6 måneder lange mission. Fokus var selvfølgelig at maden skulle kunne spise uden tyngdekraft – og dermed meget mere besværlige forhold end du plejer at opleve i et fly.

Her er nogle af de forskellige retter som blev lavet af LSG Group. Foto: WDR

Det blev til i alt 6 forskellige måltider, som alle er fra Alexanders hjemmeregion, hvor Kyllingeragout med svampe var den ene af dem. en anden (som du kan se billede af på vores forsidebillede) er Oste-Spaetzle med bacon.

Fun facts:

De 6 måltider kan holde sig i op til 2 år, da dette er et af kravene fra ESA. Kig også på det måltid du får serveret ombord på din næste flyrejse i økonomi. På foliet står der ofte hvor lang tid det kan holde sig. Nogle gange kan man blive ganske overrasket over holdbarheden.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *