Lufthansa parkerer hele deres Airbus A380 flåde i næste uge

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Lufthansa meldte tidligere ud at flere reduktioner var nødvendigt og at det muligvis ville blive nødvendigt at parkere hele deres flåde af Airbus A380’ere.

Beskeden fra Lufthansa var følgende:

Det kan ske at alle vores 14 fly af typen Airbus A380 vil blive midlertidigt taget ud af service i München og Frankfurt. Dette bliver undersøgt i øjeblikket. En beslutning vil blive taget ud fra et økonomisk synspunkt og den lave efterspørgsel.

Vores vurdering af situationen, sammenholdt med den information vi har fået fra vores kilder i Lufthansa, siger os at alle 14 styk af deres Airbus A380’ere vil blive parkeret i næste uge.

Det giver god mening at vælge at parkerer alle deres Airbus A380’ere. Flyet er designet til at flytte mange passagerer og med et klart lavere efterspørgsel på flybilletter, samt at en Airbus A380 er et fly med fire motorer. De fire motorer gør, sammen med den lavere udnyttelse af sæderne, at flyet er for dyrt at have i drift på ruterne.

Foranstaltningen tjener til at reducere de økonomiske konsekvenser af nedgangen i efterspørgslen. Det supplerer de planlagte stramninger i personaleområdet, materielle omkostninger og projektbudgetter samt andre likviditetsforanstaltninger. Ud over et øjeblikkelig ansættelsesstop har Lufthansa-gruppen allerede tilbudt sine ansatte brug af frivillige individuelle personale-foranstaltninger i de seneste uger. Dette inkluderer tildeling af ubetalt orlov og fremføring af årlig ferie. Virksomheden er i samtaler med sine forretningspartnere og fagforeninger for at undgå prøvetid, herunder gennem korttidsarbejde og deltidsmodeller.

I sidste uge kom Lufthansa også ud med at de ville sætte i alt 150 fly på jorden. Dette betød at mere end 7.000 afgange ville blive fjernet fra det ellers planlagte program.

Hvis der ses på deres reduktion på de korte og mellemlange ruter, så er den i øjeblikket på 25%. Nu lyder estimaterne på at det kan være helt op til 50% i de kommende uger.

Forsidebillede: Lufthansa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *