Lufthansa og Ryanair indgår forlig i striden om leasede Laudamotion fly

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

De to flyselskaber Lufthansa og Ryanair har igennem længere tid haft et større slagsmål om en leasingaftale på 9 Airbus A320 fly til det østrigske lavprisselskab Laudamotion. Men nu ser stridsøkserne ud til at være nedlagt, da parterne har indgået forlig.

Lufthansa og Ryanair indgik tirsdag den 9. Oktober 2018 forlig i en længerevarende strid angående 9 leasede fly til lavprisselskabet Laudamotion. Dermed undgik parterne en høring, som ellers skulle have været fundet sted i november i High Court retten i London.

Lufthansa oplyste i juli måned i år, at det ønskede at ophæve leasingaftalen, eftersom Laudamotion ikke havde formået at overholde betalingsbetingelserne i leasingaftalen. Lufthansa krævede de 9 leasede Airbus fly retur fra Laudamotion, eftersom flyene skulle bruges til Lufthansas lavprisselskab Eurowings. Ryanair, der har en større aktiemajoritet i Laudamotion, nægtede at have misligholdt betalingsbetingelserne og beskyldte Lufthansa for at lyve. Det føg med beskyldninger mellem de stridende parter i sommerens løb og hele striden skulle have været afgjort ved retshøringen i London i november i år.

Lufthansa og Ryanair har i stedet for indgået forlig og har heri aftalt, at Laudamotion skal levere de 9 leasede Airbus fly tilbage i perioden mellem slutningen af december 2018 og slutningen af juni 2019.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters, siger både Lufthansa og Ryanair i en meddelelse:

….På den baggrund, har de to parter indgået forlig og sagen vil derfor ikke blive afprøvet ved High Court i London i november 2018.

Stridigheden mellem Lufthansa og Ryanair har i løbet af sommeren synliggjort slagsmålet om markedsandele i Tyskland, Østrig og Schweiz efter kollapset af lavprisflyselskabet Air Berlin. Slagsmålet viser hvor ivrige flyselskaberne er, for at få fremskaffet fly, som følge af forsinkelse af leverancer fra flyproducenten Airbus.

Laudamotion blev grundlagt af den tidligere Formel 1 racerkører Niki Lauda, efter at det østrigske lavprisflyselskab Niki blev sat ud af drift, som følge af Air Berlins kollaps tidligere i år. Ryanair overtog efterfølgende en større aktiemajoritet i Laudamotion og ønsker endvidere flere andele af Laudamotion. Lufthansa ser ifølge analytikere Laudation som en trussel for sin dominante position på det tyske marked – specielt på sine ruter til Spanien.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *