Lufthansa sender opkøbsbud på italienske ITA Airways

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Tyske Lufthansa Group gør endnu et forsøg på at opkøbe ITA Airways. I går sendte de den italienske regering et bud på at købe en del af ITA Airways. Dermed er der to købere i spil, da Air France-KLM Group også har budt.

ITA Airways er som det er kendt for de fleste et flyselskab, der er skabt ud af det tidligere Alitalia. Det skete i oktober 2021 og er fortsat et statsejet flyselskab. Det ønskes at flyselskabet skal overtages af et privat ejerskab.

Lufthansa var sammen med MSC Group og Air France-KLM Group og Indigo Partners var to andre. Indigo Partners lykkes blot aldrig med at komme med et egentlig bud.

Lige nu har det været sådan at Air France-KLM Group var favoritten til at købe ITA Airways, men Lufthansa Group har været i løbende dialog med den italienske regering og det har så i går endt med endnu et opkøbsbud.

Buddet er to-delt. Første del er en mindre del af flyselskabet og hvis ukendte forudsætninger opfyldes, så vil Lufthansa Group købe resten. Det er samme metode, som de brugte ved Brussels Airlines. Der købte de første 45% og senere de resterende 55% og var dermed eneejer.

Italien er efter Lufthansa Groups hjemmemarkeder og USA nok et af de vigtigste markeder. Det ses på det faktum at de har et flyselskab i øjeblikket kaldet Air Dolomiti, som flyver til godt 10 destinationer i Italien fra Frankfurt og Munchen.

Italien er vigtig, da det både har en stor del forretningsrejsende, men også en ganske betragtelig andel af turistrejser.

Lufthansa Group består i dag af Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Lufthansa, og SWISS. ITA Airways vil derfor følge ind i samme setup, hvor det agere som regionalt flyselskab og en del af gruppen, med de netværks- for stordriftsfordele det giver.

Så spændende for mange om vi får et stort Star Alliance flyselskab eller det forsat peger mod at ITA Airways bliver en del af Air France-KLM Group og dermed Skyteam.

Foto: Lufthansa A340-642 (D-AIHP) i Munich Franz-Joseph Strauss Airport (MUC) (BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *