Lufthavnsmedarbejdere kan blive de nye podere

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Tidligere ansatte i Aarhus Airport tilbydes nu jobmulighed som podere hos Region Midtjyllands Covid-19 Testcenter Randers.

Som en kedelig følge af Covid-19, måtte Aarhus Airport tidligere på året sige farvel til en række gode og dygtige medarbejdere i takt med, at pandemien lagde store dele af rejsemarkedet ned.

Nye job til lufthavnens ansatte

Men nu er der bud efter de servicemindede medarbejdere andetsteds. er er nemlig et stadigt stigende behov for podere, der skal teste borgere for Covid-19. Derfor har Aarhus Airport og Region Midtjylland indledt et nyt samarbejde.

Vi tester i øjeblikket op mod 1500 personer dagligt, og antallet er stigende. Vi har derfor stærkt brug for flere hænder, ikke mindst i forbindelse med den nye testsatellit, der muligvis bliver etableret i Syddjurs Kommune. Vi søger podere, som er vant til at yde en god service og omgås mennesker, og her ser vi, at de tidligere lufthavnsmedarbejdere kan være et rigtigt godt match.

Bodil Møller Andersen, afdelingsbioanalytiker hos Regionshospitalet Randers og leder af Covid-19 Testcenter Randers

Aarhus Airport meddelte i juni måned, at medarbejderantallet måtte reduceres med 26 personer. 10 medarbejdere valgte efter aftale at stoppe frivilligt, mens 16 personer blev afskediget.

Vi er meget opmærksomme på nye muligheder for vores tidligere medarbejdere. Vi forventer, at der går en rum tid, inden vi får behov for samme bemanding i lufthavnen igen. Det er derfor utroligt positivt, at vi kan hjælpe med at mobilisere arbejdskraften der, hvor der er brug for den nu, så vi får en mulighed for at fastholde de gode medarbejdere i lokalområdet. Derfor er vi meget glade for at have indgået en aftale med Region Midtjylland om at tilbyde vores tidligere medarbejdere en samtale hos Covid-19 Testcenter Randers med henblik på at blive podere.

Peer H. Kristensen, administrerende direktør i Aarhus Airport.

Poderne uddannes, før de ansættes på det nye testcenter

For at kunne bestride jobbet som poder, vil de tidligere lufthavnsansatte skulle igennem en oplæring af en uges varighed, inden de er klar til at trække i fuld værnemiddeluniform og indgå i teamet, der tester borgerne i Randers, Grenaa og i Syddjurs.

Tidligere lufthavnsmedarbejdere tilbydes nu en jobsamtale for at blive podere hos Covid-19 Testcenter Randers. Det sker efter, at der er indgået et samarbejde mellem Aarhus Airport og Region Midtjylland.

Vi forventer at kunne ansætte alle, som matcher stillingen som poder, enten som timelønnede eller månedslønnede. Vi kan tilbyde op mod 37 timer, og hvis der er deltidsansatte i lufthavnen, som ønsker at supplere med at være poder, er de også velkomne. Inden længe vil analysekapaciteten hos Statens Serum Institut formentlig øges væsentligt, og det forbereder vi os nu på rent personalemæssigt.

Bodil Møller Andersen, afdelingsbioanalytiker hos Regionshospitalet Randers og leder af Covid-19 Testcenter Randers

Der er i øjeblikket forhandlinger omkring oprettelsen af en Covid-19 testsatellit i Syddjurs Kommune, og hvor den eventuelt skal placeres. En oplagt mulighed er at anlægge testcentret i Aarhus Airport, da det vil gøre det nemt for både rejsende og Syddjurs-borgere at blive testet for Covid-19. Afgørelsen forventes at falde snarest.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *