Malaysia Airlines modtager sit første Airbus 350 XWB

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Malaysia Airlines har netop modtaget sit første Airbus A350 XWB langdistancefly.

I følge pressemeddelsen fra Airbus, er leveringen det første af totalt seks A350-fly som Malaysia Airlines har bestilt. Alle flyene leases fra Air Lease Corporation.

Med denne nye leverance bliver Malaysia Airlines det 17. selskab i verden som flyver med Airbus’ nyeste langdistancefly. Til at begynde med vil flyet blive brugt på udvalgte ruter i Asien, før det sættes ind på ruten mellem Kuala Lumpur og London i løbet af første kvartal 2018.

Levering af Malaysia Airlines’ første A350 fejres med vandkanoner efter landing i Kuala Lumpur. (Foto: Airbus.com)

Først i verden med First Class ombord

Malaysia Airlines bliver det første selskab i verden som tilbyder First Class ombord på en A350-900. Selskabet vil operere med en treklasses kabine med i alt 286 sæder. Fordelingen bliver 4 sæder på First Class, 35 sæder på Business Class og 247 sæder på økonomiklasse. Ud over at det bliver en 1-2-1 konfiguration, er der ikke sluppet megen information ud om den nye First Class kabine. En blogger fra Malaysia som har været ombord på flyet, har dog fået nogle fine billeder af det nye First Class produkt og rapportere desuden om sæder forrest i økonomi kabinen med ekstra benplads. Mon ikke disse vil blive solgt som Economy Comfort som vi kender det hos bl.a. KLM.

Malaysia Airlines nye First Class produkt (Foto: azuanzahdi.com)

I følge bloggen OneMileAtATime vil det relativt gennemsnitlige Vantage-sæde være at finde i Business Class kabinen. Det er det samme sæde som flere andre selskaber benytter, eksempelvis Swiss, Brussels, Austrian og Delta. Her har den malaysiske blogger også fået nogle fine billeder.

Malaysia Airlines nye Business Class sæde (Foto: azuanzahdi.com)

Captain Izham Ismail, CEO i Malaysia Airlines udtaler følgende:

Vi er meget glade for at kunne byde dette nye medlem af vores familie velkommen. Med sine teknologiske forbedringer er A350-900 en vigtig milepæl for os, og bidrager til at styrke vores konkurrenceevne på langdistanceflyvninger. Med A350-900 understreger vi også vores forpligtelse til at operere med en ung og moderne flyflåde.

Airbus A350 XWB

Airbus A350 XWB udnytter de seneste landvindinger indenfor aerodynamisk design med sin flykrop og vinger i karbonfiber og nye brændstofeffektive motorer fra Rolls-Royce. Dette resultere i 25% reduktion i brændstofforbrug og betydeligt lavere vedligeholdelsesomkostninger.

Ordrebogen hos Airbus viser i alt 858 bestillinger af flytypen fra 45 kunder. SAS er en af disse kunder med otte A350-fly i ordrebogen hos Airbus. Det er fortsat uvist hvornår selskabet modtager sine fly af typen. I følge en kvartalsrapport fra 2016 bliver indfasningen af flytypen forsinket fra 2018 til 2019.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Oprindelig skrevet af Ole og bragt på Insiderflyer.no​

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *