Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.
Skolernes efterårsferie står for døren, og landets lufthavne kan se frem til et stort rykind af danske rejsende i alle aldre, der skal på ferie i hele Europa. Danmarks Rejsebureau Forening fortæller også om travlhed hos sine medlemmer, men foreningen advarer de mange danskere, der vælger at droppe rejseforsikringen, når rejsen foregår inden for Europas grænser.
Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, ser en bekymrende tendens blandt de mange danskere, der bruger efterårsferien til en tur uden for landets grænser. Rigtig mange dropper nemlig rejseforsikringen, særligt hvis turen ikke går til en oversøisk destination.
I en undersøgelse af rejseforsikringsudbyderen Gouda, en del af Gjensidige, som Gallup har lavet, svarer hver sjette dansker, at de ikke sørger for en rejseforsikring, inden de tager på ferie. Og det er hver fjerde, hvis man blot ser på aldersgruppen 18-39 år.
Også hos rejseforsikringsudbyderen Europæiske ERV kan man nikke genkendende til problemet med de mange danskere, herunder specielt unge mennesker, der rejser uden at have en rejseforsikring.
Lars Thykier siger til dette at:
Vi kan ikke gøre nok ud af at understrege vigtigheden af en ordentlig rejseforsikring. Hvis uheldet er ude, bidrager det bestemt ikke til turens samlede oplevelse, hvis man pludselig får en stor regning på for eksempel en langvarig indlæggelse eller særlig hjemtransport, der ikke er dækket af EU-sygesikringen – ”det blå kort.
Selv mindre skader kan blive en endog særdeles dyr fornøjelse, hvilket de indsamlinger som familie og venner efterfølgende må lave, for at få den syge eller tilskadekomne person behandlet og hjemtransporteret, også viser. Dette vil ofte være dækket af en rejseforsikring, og disse dækninger kan altså være lige så vigtige på en kort storbyferie i Europa, som på en verdensomrejse.
Danmarks Rejsebureau Forening fortæller, at det ofte er turister, der tidligere blot lod den offentlige rejsesygesikring — ”det gule kort” — dække eventuelle skader på rejsen, som undlader at forsikre sig, men at mange også stadig er i tvivl om, hvad ”det blå kort” egentlig dækker.
Med det blå sygesikringskort er man i EU dækket som en borger i det land, hvor man rejser. Det udelukker derfor ikke, at man selv skal have penge op ad lommen, og det ser vi gang på gang overrasker danskerne. I sidste ende er udgifterne til en rejseforsikring meget hurtigt tjent hjem, hvis noget skulle gå galt,
Lyder det afsluttende fra Danmarks Rejsebureau Forenings administrerende direktør, som også opfordrer den rejsende til at kontakte sit rejsebureau eller forsikringsselskab for at få hjælp. Rejseforsikringer kan købes helt op til den dag, man rejser.
Skriv et svar