Med tog til Aalborg Lufthavn

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den 13. december kan man tage toget helt ind til terminalen ved Aalborg Lufthavn. Banedanmark har etablereret en 3 km lang bane til Danmarks tredjestørste lufthavn.

Banen er med til at binde infrastrukturen bedre sammen. Samtidig vil banen være med til at give et generelt løft til den kollektive trafik i Aalborg-området.

Der vil køre ét tog i timen i hver retning til og fra Aalborg Lufthavn.

Banens forløb 

Den ny jernbane udgår fra Lindholm Station og følger sporene mod Hjørring det første stykke. Nord for klargøringscenteret drejer banen fra og går gennem en mindre del af kolonihaveområdet Voerbjerglund, inden den krydser Lindholm Å på en bro. Åen er omlagt på en ca. 90 meter lang strækning i forbindelse med projektet.

Banen går videre gennem området vest for Voerbjerglund, inden den passerer Thistedvej, som føres over banen på en bro.

Nedenunder fortæller Banedanmarks byggeleder, Anders, om banen og Thistedvejbroen, der er projekteret i 3D.

Fra Thistedvej fortsætter banen nord om Lergravssøerne og videre ud langs Lufthavnsvej.

Ved lufthavnens forplads har vi etableret en station i umiddelbar tilknytning til lufthavnsbygningen. Stationen består af en 180 meter lang perron, der kan betjene tog på op til 204 meter. 

Baggrund

Folketinget har besluttet, at der skal anlægges en ny jernbane mellem Lindholm Station og Aalborg Lufthavn. Lufthavnen er den tredjestørste i Danmark, og med den nye bane vil den få direkte forbindelser til hovedjernbanenettet via Aalborg og Aarhus. Den ny lufthavnsbane vil blive en attraktiv forbindelse for mange forretnings-, charter- og fritidsrejsende fra en stor del af det nordlige Jylland. 

Der er afsat 276 mio. kr. til etablering af den nye baneforbindelse i den politiske aftale om “En ny Storstrømsbro, Holstebromotorvejen mv.” af 21. marts 2013.

Pressemeddelse fra Banedanmark.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *