New York var epicentret for coronavirus i USA, men byen lokker stadig rigtigt mange danskere

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Frygten for at COVID-19 blev spredt fik i marts Trump til at lukke USA’s grænser for europæiske turister. Indrejseforbuddet gælder stadig, men overraskende nok forhindrer det ikke danskerne i at tænke på at rejse til New York igen.

Når grænserne igen er åbne, vil hele 56% af de danske respondenter rejse til New York inden for ét år. Hvad motiverer dem til det, og hvilke betænkeligheder har de? Det har hjemmesiden NewYorkCity.dk undersøgt.

Hvornår tror danskerne, grænserne genåbnes?

Der er positive forventninger til, hvornår grænserne genåbnes. Sammenlagt er der 58% af respondenterne, der tror, grænserne genåbnes i den første halvdel af 2021. Hovedparten af dem (43%) tror, at det vil ske mellem april og juni 2021. 42% tror, det bliver i den sidste halvdel af 2021. En slående tendens er, at jo ældre respondenterne er, desto mere pessimistiske er de omkring, hvornår genåbningen sker.

Interessant nok så svarer hovedparten af respondenterne, at de gerne vil rejse til New York kort tid efter, det igen bliver muligt. Næsten en tredjedel (31%) svarer, at de vil til New York 0-6 måneder efter genåbningen, mens en fjerdedel (25%) vil afsted inden for 6-12 måneder.

En slående konklusion fra undersøgelsen er derfor, at mere end halvdelen af respondenterne vil rejse til New York inden for et år fra genåbningen af grænserne.Ud af den anden halvdel af respondenterne er 19% trygge ved tanken om at tage til New York i den nærmeste fremtid, men de har ingen konkrete planer om det endnu. 13% vil tage afsted, når der er en vaccine eller kur mod COVID-19. 6% har svaret, at de ikke er trygge ved at planlægge en rejse til New York endnu, og yderligere 6% vil gerne vente mindst et år.

Infografik fra undersøgelsen. Kilde: NewYorkCity.dk

Betænkeligheder ved at rejse under COVID-19

Det er ikke altid nemt at rejse, og i disse tider kan folk naturligvis have flere betænkeligheder ved det. Det gør sig dog ikke gældende hos alle. 7% af respondenterne svarer, at de ikke har nogen specifikke betænkeligheder ved at rejse til New York.

Hos de danskere, der har betænkeligheder, er der hovedsageligt tre bekymringer: “At attraktioner og aktiviteter er lukkede”, “frygt for at rejsen bliver aflyst” og “ikke at få den rigtige New York-oplevelse”. De to sidstnævnte ting kan ske, men næsten alle New Yorks attraktioner er genåbnet med de fornødne sikkerheds- og hygiejnetiltag.Motivation til at rejse

Hvad motiverer danskerne til at rejse til New York, når grænserne igen er åbne? Det er slående, at det er økonomiske faktorer, der lader til at være den vigtigste motivationsfaktor. Danskere, der tænker på det økonomiske aspekt, er mere optimistiske omkring, hvornår grænserne igen åbner. De er desuden villige til at rejse til New York hurtigere – inden for et år efter åbningen af grænserne – end de respondenter, hvis motivation relaterer sig til faktorer vedrørende COVID-19. Priser spiller dermed en meget større rolle end faktorer relateret til corona.

Den mest populære svarmulighed, som mere end en tredjedel (36%) valgte, er: at få et godt tilbud på fly og hotel. New York er en dyr by, og meget af feriebudgettet går derfor til flybilletter og hotelophold. Tilføjes procentdelen for hvem en fleksibel ændrings- eller annulleringspolitik er det vigtigste, så er det sammenlagt 54%.

Svarmuligheder som “en vaccine eller kur mod COVID-19” (15%), “ikke noget bestemt; jeg ville rejse til New York uanset hvad” (14%), “at der er sikkerhedsforanstaltninger ifm. COVID-19” (10%) og “at høre om andres turisters positive oplevelser med at rejse til New York” (8%) spiller en mindre vigtig rolle. Her er tendensen, at grunde relateret til COVID-19 er vigtigere, jo ældre respondenterne er.

Foretrukne aktiviteter i New York

Ved spørgsmålet “Hvad er det første, du ville foretage dig i New York?” svarede 40% af respondenterne, at de gerne ville besøge en af hovedattraktionerne. Herefter blev der svaret “tage på shopping” (19%), “slappe af i en af parkerne” (18%) og “at nyde New Yorks mad” (16%).

New York City fik øjnene op for udendørs spisning, da indendørs spisning ikke var tilladt på byens restauranter. Udeserveringerne har derfor fået plads i bybilledet. Siden starten af oktober har det også været muligt at spise inde på New Yorks restauranter, hvor kapaciteten er på 25% i forhold til før COVID-19. Shopping er også muligt, når man bærer mundbind, f.eks. i stormagasinet Macy’s og outlet-centret Woodbury Common.

Vi kan konkludere, at folk ser lys for enden af tunnelen, når det kommer til at rejse til New York. Der er intention om og motivation til at rejse dertil. Forhåbentlig varer det ikke længe, inden grænserne igen kan åbnes.

Spørgeundersøgelsen blev udført blandt 12.400 følgere fra hjemmesidens Facebook-side i den 3. uge i oktober 2020.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *