München lufthavn er stadig den eneste 5-stjernede lufthavn i Europa

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I maj 2015 blev München lufthavn for første gang tildelt en 5-stjernet status. Dette blev de efter en større omfattende gennemgang af lufthavnen. Gennemgangen af lufthavnen stod det London-baserede selskab, Skytrax Institute for.

Foto: Stephan Goerlich / FMG

Første 5-stjernede lufthavn i Europa

Tysklands næststørste lufthavn var den første europæiske lufthavn der blev tildelt 5-stjernet status. I 2017 lavede man endnu en vurdering af lufthavnen og dengang var der heller ikke noget at komme efter. München lufthavnen opretholdte nemlig deres 5-stjernede status.

Nu har revisorene fra Skytrax Institute igen været på besøg og udsat den bayerske lufthavn for endnu en detaljeret gennemgang og evaluering. Og konklusionen?
Lufthavnen har ikke kun bevaret den høje kvalitet og service – de har også udvidet den yderligere.

Foto: Stephan Goerlich / FMG

Gennemgang af lufthavnen

I den nuværende gennemgang af lufthavnen, blev alle lufthavnens servicefaciliteter som er relevante for passagerene, nemlig nøje gennemgået. Der blev lagt særlig vægt på de nye tjenester som er kommet til i de senere år. Dette indebære b.la. nye lounger i termnial 1, det nydesignede ankomstområde i terminal 2 samt sikkerhedskontrollen i termnial 2, som er blevet opgraderet med innovativ teknologi. Derudover lagde man også vægt på den brugervenlige online reservationsplatform til kunder der ønsker at parkere i lufthavnen samt den nye hjemmeside, som München lufthavnen lancerede tilbage i 2017.

Sikkerhedskontrollen i termnial 2. Foto: Alex Tino Friedel

Med i bedømmelsen af lufthavnen har man også haft de omfattende foranstaltninger, som er blevet implementeret i lufthavnen i forbindelse med, at mindske smitten med COVID-19.

München lufthavn har sat nye standarder i det europæiske lufthavnslandskab, efter at man endnu engang har fået 5 stjerner. Lufthavnen har bestemt ikke hvilet på sine tidligere priser, men har med de mange nye attraktive tjenester sikret, at passagerene har et endnu mere behagelig ophold i München Lufthavn end tidligere.

Edward Plaisted, administrerende direktør for Skytrax

Det er et stort og motiverende signal i en ellers vanskelig tid. Jeg finder det særligt bemærkelsesværdigt, at vi er i stand til at opretholde vores høje standarder, på trods af de mange begrænsninger som COVID-19 pandamien har pålagt. Det faktum, at vi i fremtiden vil forblive en 5-stjernet lufthavn, styrker vores beslutning om, at vi er klar til at vinde over den nuværende krise. Der vil helt sikkert være en tid efter COVID-19 pandamien og jeg er overbevist om, at vores knudepunkt herefter vil være i stand til at bygge på de tidligere års succeser.

Jost Lammers, administrerende direktør for München Lufthavn

Lufthavne med 5-stjernet status

Der findes 7 internationale lufthavne i verden, som er tildelt en 5-stjernet status. München lufthavnen er derfor i fint selskab med lufthavnene Doha Hamad, Hong Kong, Seoul Incheon, Shanghai Pudong, Singapore Changi og Tokyo Haneda.

Forsidebillede: Michael Fritz, München lufthavn.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *