Næsten stilstand hos Norwegian

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegian har lige præsenteret trafiktallene for september. De viser, at virksomheden stadig er stærkt påvirket af Corona pandemien. Trafikken i Europa lider især under rejserestriktionerne.

Norwegians trafiktal for september er stærkt påvirket af lavere efterspørgsel som følge af nye og strengere rejserestriktioner i hele Europa, hvor flere lande er gået fra gul til rød status. Knap 320.000 passagerer fløj med Norwegian i september. Det er et fald på 90 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Den samlede kapacitet faldt 93 procent.

Halvfyldte fly

Der er også langt færre passagerer om bord sammenlignet med september sidste år. Hvert andet sæde blev ikke solgt. Belægningsgraden var beskedne 52,8 procent, et fald på 37 procentpoint. Dette svækker naturligvis rentabiliteten og er især dramatisk for lavprisselskaber, hvis forretningsmodel er at flyve med fyldte fly.

Der er dog intet galt med regelmæssighed. 99,2 procent af selskabets planlagte flyvninger blev gennemført, hvoraf 97,6 procent af alle fly ankom til tiden eller indenfor 15 minutter efter planlagt ankomst.

Konsernsjef i Norwegian Jacob Schhram
Jacob Schram, Koncernchef i Norwegian

I september gik flere lande fra at være gule til at blive røde. Vi ser, at i det øjeblik myndighederne indfører nye og strengere rejserestriktioner, påvirkes efterspørgslen med det samme. Vi tilpasser løbende udbuddet af ruter til situationen. Men de konstante ændringer i myndighedernes restriktioner gør det meget krævende at planlægge, både for os og kunderne. Fremadrettet forventer vi også, at krisen på ingen måde er overstået.

Jacob Schram, Koncernchef i Norwegian

Du kan finde alle detaljer i trafikkrapporten, som kan hentes her.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Martin Damm Laupstad og bragt på vores norske søsterside.

Foto: NorwegianHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *