Hvad sker der? Får jumbojets fra British Airways et nyt liv?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Har Britisk Airways solgt syv Boeing 747 til det russiske selskab Rossiya? Eller er det bare løse rygter?

I juli måned stoppede British Airways med at bruge selskabets Boeing 747-400 fly. Siden er disse fly ikke lettet med passagerer. Flyselskabet havde på det tidspunkt i alt 31 Boeing 747-400 i drift. Det var oprindeligt planen, at det sidste fly først skulle forlade flåden i 2024. Men det blev kraftigt fremskyndet af den virkning ​​COVID-19 havde på hele sektoren. Det har vi tidligere skrevet om. Blandt andet i denne artikel.

Rossiya overtager British Airways fly

Det statsejede flyselskab Rossiya er blandt andet kendt for at flyve den russiske præsident til møder i udlandet. Rygterne siger nu, at det russiske selskab overtager syv fly fra British Airways. Det drejer sig om disse fly:

G-BYGA
G-BYGB
G-BYGC
G-BYGD
G-BYGE
G-BYGF
G-BYGG

Rossiya er et datterselskab af Aeroflot og dermed ejet af den russiske stat. Selskabet har hovedkontor i Sankt Petersborg og mange ruter udgår fra byens Pulkovo Lufthavn. Rossiya foretager også VIP flyvninger for den russiske stat og har derfor en flåde udelukkende til dette formål. Selskabet har allerede flere Boeing 747 i flåden.

Flyene var en kort overgang registreret som en del af Rossiyas flåde, men er nu fjernet fra listen igen. British Airways har efterfølgende heller ikke bekræftet salget. Derfor er forvirringen nu total – og vi ved ikke rigtigt, hvad der reelt er sket? Så man kan kun gisne om årsagen skal findes i økonomiske forhold, politisk intervention eller helt tredje grunde.

Hvis handlen bliver gennemført, kommer Rossiyas samlede Boeing 747-400 flåde op på 16. Flyselskabet har også nogle Boeing 777-300 fly i flåden. Det vides endnu ikke, om Rossiya vil ændre flyets indre, da selskabet er kendt for at holde omkostningerne nede. Det afhænger nok også af, om flyene skal bruges til passagerflyvning – eller VIP flyvninger for den russiske regering.

British Airways er ikke det eneste flyselskab, der har fremskyndet pensioneringen af ​​sine 747’ere. KLM, Virgin Atlantic, Lufthansa og flere andre selskaber forfølger alle en lignende strategi. Det kan du bl.a. læse om her.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig bragt på vores britiske søsterside.

Foto: © BritishAirwaysHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *