NORDIC Seaplanes fortsætter i minimum et år endnu!

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning har forlænget NORDIC Seaplanes’ nuværende tilladelse med et år. Det betyder, at den succesfulde indenrigsrute mellem Aarhus og København som minimum fortsætter i hele 2019.

Vandflyselskabet skrev i går i en pressemeddelelse at de fortsat venter på Miljø- og Fødevareklagenævnets behandling af Københavns kommunes afslag på selskabets ansøgning om en permanent miljøgodkendelse. Ansøgningen har været under behandling i snart 2 år nu, og det vides ikke, hvornår det bliver afgjort. I mangel på en afgørelse og under pres på grund af den nuværende godkendelses udløb til marts 2019, søgte vandflyselskabet en midlertidig forlængelse, og det er den, der nu er faldet på plads.

Miljøgodkendelsen fra Aarhus Kommune og alle andre nødvendige tilladelser for fremtiden har selskabet modtaget allerede tilbage i 2017.

22 arbejdspladser reddet og tro på fremtiden
Fredag den 5. oktober blev således en glædens dag for de 22 medarbejdere hos NORDIC Seaplanes.

Direktør for Nordic Seaplanes Lasse Rungholm udtaler:

Afgørelsen betyder, at vi kan flyve videre på samme niveau i 2019 som nu. Arbejdspladserne er reddet indtil videre, og det er dejligt, men vi kan naturligvis ikke forsvare at gå ud og investere 30 mio. kr. i det ekstra fly, som vi ellers har hårdt brug for, for bedre at kunne servicere vores mange passagerer, når vi stadig ikke ved, om vi overhovedet kan få lov at bruge det.

Belægningsprocenten på dagens første og sidste afgange ligger som regel mellem 90-100%, og vi har nu fløjet mere end 29.000 passagerer på ruten. Det er vi selvfølgelig stolte af, men det viser også, at der er behov for et ekstra fly og flere afgange – specielt morgen og aften. Det må dog stadig afvente den kommende afgørelse.

Lasse Rungholm fortsætter:

Uanset det glædelige er det frustrerende, at en sådan forlængelse af en midlertidig godkendelse overhovedet er nødvendig. Vi er godt en uge inde i medarbejdernes opsigelsesvarsel, og dette burde have været løst for længe siden. Vi ved reelt ikke, hvornår vi kan forvente en endelig afklaring, men vi er tvunget til at leve med den usikkerhed. Forhåbentlig falder det hele på plads inden jul, så vi kan komme i gang med at udvide og flyve videre.

 

Hovedbillede fra Nordic Seaplanes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *