Bonusbilletter fra Hong Kong bliver snart dyrere

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Myndighederne i Hongkong fjerner forbudet mod brændstoftillæg på flybilletter fra 1. november.

Bonusbilletter ud af Hong Kong har ofte givet god valuta for pengene efter at myndighederne lavede et forbud imod brændstoftillæg i 2016. Nu har myndighederne dog bestemt sig for at tillade dette fra 1. november igen. Det kan ofte være irriterende med alle skatterne og afgifterne som er blevet lagt til på bonusbilletter. I denne sammenhæng har Hongkong været en undtagelse og mange har derfor benyttet dette som et udgangspunkt for rejsen. Dette er specielt aktuelt for dem som bruger Avios og dermed kan booke billetter med Cathay Pacific.

Et eksempel på en sådan tur er Cathay Pacific First Class på ruten Hongkong til Taipei. Forumbrugeren på vores norske søsterside NilsernNilsen skrev i sommer et rejsebrev fra denne rute. En søgning gennemført i dag viser samme skatter og afgifter på rejser før og efter 1. november, det kan muligvis være at afgifter kun bliver lagt på billetter bestilt efter 1. november. Hvis du har tænkt dig at benytte dig af bonusbilletter i Asien den kommende tid kan det derfor være en god ide at bestille før denne dato. For betalte billetter vil dette tillæg ikke have ret meget at sige da denne omkostning allerede er indregnet i billetprisen.

Det er ikke overraskende at Hongkong igen tillader brændstoftillæg. Argumentet i januar 2016 var at olieprisen gik drastisk ned, nu er den tilbage på et relativt højt niveau. Når flere andre land tillader denne afgift er det derfor ikke unaturligt at også Hong Kong gør dette. Når dette er sagt så er brændstof noget som altid har irriteret mig. En af de mest positive fordele med at bruge Eurobonuspoint på SAS-billetter er at du slipper for at betale brændstoftillæg, dette må du betale hvis du bestiller billetter hos Star Alliance-partnere.

Forsidebillede: Pixabay

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *