British Airways øger tillæg på awardbilletter

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

British Airways har hævet prisen for awardbilletter, rapporterer OMAAT. På grund af det, skal du betale en del mere for din ‘gratis’ billet. Der er dog også måder at begrænse disse tillæg og det gælder kun for rejser ud af USA.

Det tillæg du betaler på din awardbillet afhænger af en række faktorer:

  • I hvilken klasse du bestiller en award, som f.eks. business eller first class.
  • Hvilken lufthavn rejsen starter i, og i hvilket land dette er.
  • Hvad din destination er, og i hvilket land det er (som Hong Kong for nylig meddelte, at de vil tillade selskaber at opkræve brændstoftillæg igen).

Hvis du ønsker at bestille en awardbillet hos British Airways i first eller business class, hvor du rejser fra USA til Europa, betalte du tidligere omkring $ 800 i gebyrer. Lige nu betaler du til gengæld $ 1300, hvilket er en betydelig stigning. Den største del af dette tillæg er det såkaldte YQ. Det kaldes også for Carrier Imposed Surcharge. Du kan finde disse beløb hos f.eks. ITA Matrix. I nedenstående eksemplet betaler du $553, – til YQ.

Undgå tillæg

Du kan undgå de forhøjede tillæg ved at bestille igennem Iberia. Både Iberia og British Airways arbejder med det såkaldte Avios loyalitetsprogram. Points kan gratis overføres mellem programmerne. Du skal gøre som følgende:

  1. Kig efter den BA-billet, du vil bestille.
  2. Bestil dette via Iberia Avios.
  3. Sørg for at langdistanceflyvningen er i den valgte klasse og efterfølgende flyvningen i economy class.

På den måde betaler du et lavere beløb for din billet. Dette skyldes, at programmet på den måde bruger priserne for hele rejsen i economy class, hvilket er meget lavere end det du bestiller i business eller first class. Så du har altid brug for et forbindelsesfly. Det kan være: New York til London i business class og London til København i economy class. I Iberia-bookingprocessen kan du nemt angive, i hvilken kabine du vil flyve for hvilken flyvning.

Denne artikel er oprindeligt skrevet af Kilian fra vores søsterside Insideflyer.nlHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *