Nordjysk specialost bliver højtflyvende med Singapore Airlines

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Singapore Airlines bringer ost fra det nordjyske mejeri Sønderhaven, ind i deres Catering ombord for kunderne i Business Class.

InsideFlyer var i dag inviteret på uvante kanter, langt oppe i Nordjylland. Her holdte Singapore Airlines nemlig presseevent på det idyllisk beliggende mejeri Sønderhaven, i Brønderslev. Ostene herfra skulle nemlig eftersigende være i verdensklasse, og i forbindelse med at den nu kommer med op i 10 kilometers højde, ville Singapore Airlines vise mejeriet frem for pressen.

Ved ankomsten til det lille mejeri blev vi budt velkommen af Erwin Widjaja der er General Manager for Singapore Airlines i norden, Erwin er tydeligt meget glad for de nye produkter han nu kan tilbyde de rejsende. Han indtager selv osten med stort velbehag, og fortæller engageret om de forskellige ostetyper.

Allan Hoffery der er salgs og kommunikationschef i danmark, var også til stede. Det var ham der stod for selve lanceringen af det nye gastronomiske tilbud:

Vi har det seneste stykke tid fokuseret på at få lokal mad ind i vores catering. Det hele startede med Skarø is, og vi har også tidligere haft danske oste.  Problemet med ostene hidtil har været at skaffe de gode oste til hver flyvning, men for omtrent et år siden hørte vi om Sønderhaven. Nu har vi fået en rigtig godt partnerskab op at stå, og vi glæder os til at kunne tilbyde ostene til vores passagerer.

Fuld sporbarhed og lokale specialiteter hitter

Sønderhaven er de eneste i Danmark, der har mejeri og malkekøer samme sted. Det giver mejeriets produkter 100 % sporbarhed og helt unikke muligheder for at iværksætte udviklingsprojekter. Og det er netop det som Singapore Airlines er ude efter. Lokalt producerede delikatesser som kan modificeres til netop at være bedst i 10 kilometers højde:

I løbet af de næste to måneder, vil Singapore Airlines udlevere smagsprøver ombord på flyene. Det bliver dermed vores kunder der bestemmer hvilke oste der kommer til at være med ombord for fremtiden. Selv er vi faldet pladask for osten Comendante, men Sønderhaven har meget at byde på.

Når kunderne har tilkendegivet deres mening om ostetyperne, vil en speciel udgave af osten laves til Singapore Airlines. Dermed kan smagen modificeres til at smage godt i luften. Man mister nemlig ca. 30% af sin smagsevne i luften, og derfor er det vigtigt at osten er kraftig.

Osten kommer fra køer der går på samme grund som mejeriet ligger på.

Preben er også leverandør til Noma

Preben der ejer mejeriet, har haft success med sine oste længe nu. I de sidste tre år, har han vundet priser ved det internationale mesterskab i ostefabrikation, og den ydmyge mejerist mener dog alligevel at det må være en anerkendelse af kvaliteten af hans produkter. Den smør han producerer, bliver for eksempel serveret på Michelin-restauranten Noma.

Så glad var Preben ifølge eget udsagn, da han fik en aftale med Singapore Airlines

Preben Fortæller:

Jeg håber rigtig meget at jeg snart kan bygge en ny stald, og udvide vores bestand på allerede 100 køer, til endnu flere. På sigt håber jeg på at lave verdens bedste – og mest bæredygtige ost. Her bruger vi ikke parafin som skorper, og transporterer blot vores mælk få meter fra koen til mejeriet. Så jeg syntes det er rigtig godt det her.

Fra ko til mejeri på få minutter

Køerne går helt bogstaveligt i baghaven til mejeriet, hvilket ifølge Preben er en af årsagerne til at osten er helt i top. I forbindelse med besøget på gården, besøgte vi også køerne, som så ud til at trives fint i deres omgivelser.

Erwin Widjaja fortæller at grunden til at den danske mad nu skal ombord på Singapore Airlines afgange er, at denne mad netop er verdensberømt som utroligt lækker, og Erwins passagerer skal selvfølgelig have del i noget af den lækreste mad der findes.

Der var også tid til et hurtigt besøg i marken, blandt køerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *