Norwegian med 11 procent passagertilvækst i januar

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegians trafiktal for januar viser, at over 2,3 millioner passagerer valgte at flyve med selskabet denne måned, hvilket er en stigning på 11 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Det er selskabets interkontinentale flyvninger, der vokser mest med hele 55 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

I alt valgte 2.333.932 passagerer at flyve med Norwegian i januar. Det er 223.356 flere end samme måned sidste år. Den totale trafikvækst (PRK) steg med 29 procent, og kapacitetsvæksten (ASK) steg med 30 procent. Belægningen var på 82 procent, hvilket er et fald på ét procentpoint.

Koncernchef i Norwegian Bjørn Kjos udtaler følgende:

 Vi er meget glade for, at trafikvæksten fortsætter i januar, som er en måned, der traditionelt set er præget af lavere efterspørgsel. Den globale ekspansion fortsætter, og det er flyvningerne mellem Europa og USA, der bidrager mest til væksten. Ligesom tidligere år flyver Norwegian også mellem storbyer på den amerikanske østkyst og de fransk-caribiske øer Martinique og Guadeloupe. Dermed opnår vi en bedre udnyttelse af flåden i lavsæsonen i Europa.

Norwegian gennemførte 98,9 procent af de planlagte flyvninger i januar, og punktligheden var på 72,4 procent. Punktligheden blev kraftigt påvirket af vejrforholdene i lufthavnene i Oslo, London og New York.

Norwegians flådefornyelse fortsætter i 2018. I januar modtog selskabet en fabriksny Boeing 737-800 og en Boeing 787-9 Dreamliner. I alt får Norwegian leveret 11 Boeing 787-9 Dreamlinere, 12 Boeing 737 MAX 8 og to Boeing 737-800 i år. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *