SAS fjerner gratis sædevalg på langruterne i SAS Go – læs hvorfor det er forventeligt

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Det går stærkt for tiden. For kun 2 uger siden forsvandt EuroBonus fordelene ved gratis bagage på SAS Go Light billetterne og nu fjerner SAS det hidtil gratis sædevalg ved booking af SAS Go billetter på langruterne.

Informationen om denne ændring blev tirsdag sendt ud til SAS salgskanaler, hvor rejsebureauer og andre partnere får deres informationer om priser, produkter, ruteinformation og andre nyheder.

Det er her i første omgang kun på ruterne til Shanghai og Hong Kong, som SAS fjerner denne mulighed på. Dette er uden tvivl kun begyndelsen og en test for at se hvordan det virker, samt reaktion fra kunderne. Vi er sikre på at dette hurtigt vil blive spredt ud til alle ruterne, som vi har set med mange andre ting.

Denne nye ændringer gælder fra 1. marts 2018 og fra det tidspunkt er det kun EuroBonus Pandion, Diamant og Guld medlemmer, samt Star Alliance Gold, som forsat kan vælge sæder ved booking. Så her skabes en fordel for disse medlemmer ved at fjerner det fra andre. Så det er ikke set som en ny fordel, men trods alt noget som skaber værdi ved at have.

Der sker ikke ændringer ved SAS Plus og SAS Business på nuværende tidspunkt, men eftersom andre flyselskaber har indført ligende gebyrer på selv premium billetter, så er det ikke et område vi ser er helligt i fremtiden.

Du kan forsat få gratis sædevalg

Det er forsat muligt for alle at få gratis sædevalg. Dette sker dog helt fremme ved check ind, hvor du online kan vælge blandt de pladser som er ledige. Så det forstærker blot vores anbefaling med at lave sit online check ind så hurtigt som muligt når det åbner 22 timer før afgang.

Hvad koster det så at vælge sæde?

Priserne for at vælge et sæde i forbindelse med din booking er følgende:

Priser for sædevalg for SAS Langruter til Shanghai og Hong Kong pr 1. marts 2018
Extra leg room 399 DKK, 499 NOK, 499 SEK, 55 EUR and USD 59 per seat and segment
Preferred seat 299 DKK, 359 NOK, 359 SEK, 38 EUR and USD 40 per seat and segment
Window/Aisle 199 DKK, 259 NOK, 259 SEK, 28 EUR and USD 29 per seat and segment
Middle seat 89 DKK, 99 NOK, 99 SEK, 11 EUR and USD 12 per seat and segment

Der skal du nu tage dette med i din betragtning når du sammenligner priserne. Rejser du med mindre børn der ikke kan sidde alene, så vil du skulle betale ekstra for at sikre dette. Det vil altid være en chance at vente til online check ind åbner op, da du kan risikere at alle sammenhængende pladser er taget. Det sker nok sjældent, men det vil kunne ske.

Der er enkelte undtagelser, som gør at du kan slippe for at betale. Disse er for eksempel:

  • Kørestolsbrugere
  • Passagerer med spædbørn, som spørger efter babyseng foran sig
  • Blinde og døve passagerer
  • Grupperejser
  • Børn som rejser alene

Det er forventeligt at disse fordele fjernes

Det er forventet at disse fordele bliver fjernet og der i fremtiden skal kræves et gebyr for det. Det er den eneste måde at flyselskaber som SAS kan konkurrerer med lavprisselskaberne (f.eks. Norwegian) eller de nye ultra lavprisselskaber (f.eks. WOW air). Deres priser som vises i de forskellige søgemaskiner (f.eks. Momondo eller Expedia) er netop uden sædevalg. Derfor er en pris med SAS netop blevet dyrere

Det er helt sikkert ikke et ønske fra SAS at gøre dette. SAS vil helt sikkert forsat gerne være full service flyselskab og har længe markedsført sig med netop “alt inklusiv”. Men forbrugerne vil heller have den lave pris og så selv træffe tilvalg. Her er ting som sædevalg og bagage nogle af de centrale ting. Det er også derfor vi siger at dette er kommet for at blive, og vil komme på alle SAS langruterne inden året er gået.

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *