Norwegian fejrer 20 år og mere end 300 millioner passagerer

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegian fejrer, at det i dag er nøjagtigt 20 år siden, flyselskabet kom på vingerne for første gang. Siden dengang har mere end 300 millioner passagerer fløjet med Norwegian.

Den 1. september klokken 14:00 i 2002 afgik det første Boeing 737-fly fra Oslo Lufthavn til Bergen på den norske vestkyst, og den flyvning regnes som den første for Norwegian. I løbet af de sidste 20 år har selskabet budt mere end 300 millioner passagerer velkommen ombord. Alene på ruten mellem Oslo og Bergen har 15 millioner rejst med selskabet.

Norwegian er Norges største luftfartsselskab med mere end 4000 ansatte. Med Norden som sit hovedmarked har selskabet bygget et bredt rutenetværk i og imellem de nordiske lande og til resten af Europa. I 2002 startede Norwegian med fire norske indenrigsruter og har i sommersæsonen 2022 befløjet 280 ruter til 108 destinationer i hele Europa.

Norwegians udvikling igennem de sidste 20 år havde ikke været mulig uden vores passagerer, og vores klare mål – at alle skulle have råd til at flyve – er blevet taget rigtigt godt imod. Det var ikke alle i branchen, der satte pris på at få konkurrence, men siden dengang er billetpriserne gået ned, og Norwegian har gjort luftfart tilgængelig for rigtigt mange mennesker. Så det er vores passagerer og vores medarbejdere, vi først og fremmest kan takke for, at Norwegian i dag bliver 20 år og med fremtiden foran sig.

Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.
Alle passagerer ombord på jubilæumsflyvningen fra Oslo til Bergen modtog et rejsegavekort. Gavekortene blev uddelt af koncernchef Geir Karlsen. Foto: Norwegian/PR

I opstartsåret 2002 fløj Norwegian syv fly med cirka 300 ansatte. Året efter, der var det første fulde driftsår, rejste mere end 1,2 millioner passagerer med Norwegian. Til sammenligning havde selskabet 2,2 millioner passagerer alene i juli måned i år.

20-års jubilæet blev i dag markeret i Oslo Lufthavn Gardermoen i forbindelse med jubilæumsflyvningen til Bergen, præcis 20 år efter den allerførste Norwegian-flyvning. Til stede for at ønske tillykke var Norwegians grundlægger Bjørn Kjos, den norske trafikminister Jacob Bjelland og koncernchef Abraham Foss fra det norske statslige luftfartsvæsen Avinor.

Koncernchef Geir Karlsen (th.) og Norwegian-grundlægger Bjørn Kjos deltog begge i jubilæumsmarkeringen i dag. Foto: Norwegian/PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *