Norwegian havde 2,5 millioner passagerer i maj

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I maj havde Norwegian 2.138.484 passagerer, mens Widerøe havde 333.492 passagerer. I alt havde koncernen 2.472.976 rejsende om bord. Norwegians kapacitet steg med 19 procent sammenlignet med maj sidste år, mens belægningen blev 82 procent, ned to procentpoint.

Sommerprogrammet er nu godt i gang, og Norwegian havde i gennemsnit 84 fly i drift i maj. Passagertallet for Norwegian var også op 12 procent sammenlignet med maj 2023.

Jeg er tilfreds med passagertallene for maj. Gennemsnitslængden på flyvninger steg med syv procent. Dette er et resultat af en betydelig stigning i kapacitet til varmere himmelstrøg, hvor vi i maj havde omkring 650.000 passagerer. Vi har øget kapaciteten over store dele af rutenetværket i sæsonen og glæder os til at byde endnu flere passagerer velkommen i løbet af den travle sommersæson.

Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Kapaciteten (ASK) var 3.466 millioner sædekilometer, som er op 19 procent fra samme periode sidste år. Faktisk passagertal (RPK) var 2.843, op 16 procent fra maj 2023.

I maj blev 99,5 procent af de opsatte flyvninger gennemført.

Punktligheden, målt i andel afgange inden for 15 minutter efter ordinær tid, var på 86,1 procent, op 1,2 procentpoint fra maj sidste år.

Widerøe leverer gode tal

Widerøes resultater i maj viser stigning på næsten alle punkter. Mens flyselskabet holder omtrent samme kapacitet som tidligere i år og identisk kapacitet som maj sidste år, har de fløjet over 10 procent flere passagerer i år.

Det glæder mig at se, at Widerøe fortsætter med at levere gode resultater. Belægningen steg med imponerende syv procent i maj, og majoriteten af dette var på det kommercielle rutenet. Jeg vil takke Widerøe-teamet for det gode arbejde, de gør.

Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Widerøe havde en uændret kapacitet (ASK) på 179 millioner sædekilometer i maj sammenlignet med sidste år. Faktisk passagertrafik (RPK) var 124 millioner sædekilometer, hvilket svarer til en stigning på hele 10 procent fra maj sidste år. Belægningen endte på 69,4 procent.

Widerøe publicerer en separat pressemeddelelse, som findes i selskabets presserum. (kun på norsk).

Foto: Norwegian Air Shuttle B737-8 MAX (SE-RTB) i Las Palmas Gando Airport (LPA) (BongoPlanes)Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *