Norwegian havde 94% færre ombord på flyene i december måned

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegians trafiktal for december er kraftigt påvirkede af lavere efterspørgsel som følge af rejserestriktionerne i Europa. Alligevel var bookingerne for jul og nytår positive.

I december fløj 129.664 kunder med Norwegian, 94 procent færre end samme måned sidste år. Både den totale kapacitet (ASK) og passagertrafikken (RPK) faldt med 98 procent. Belægningsgraden var på 52,3 procent, en reduktion på 31 procentpoint.

Pandemien har fortsat en stærk negativ indvirkning på vores drift, hvilket den har haft siden marts sidste år. Norwegian var på vej mod et positivt resultat for 2020, men i stedet blev det et meget udfordrende år, hvor vi blev kastet ud i vores livs kamp. Selvom efterspørgslen i december var lav, var bookingerne over jul og nytår positive, og vi har tilpasset vores produktion godt til den situation, vi står i. Nu gør vi alt, vi kan, for at Norwegian skal komme styrket og mere konkurrencedygtig ud af krisen med en ny finansiel struktur, en tilpasset flådestørrelse og et forbedret tilbud til vores kunder.

Jacob Schram, koncernchef i Norwegian

Norwegian havde i gennemsnit ni fly i drift i december, hovedsageligt på indenrigsruter i Norge og mellem København og Aalborg. I alt gennemførte Norwegian 95,6 procent af de planlagte flyvninger i december og af disse var punktligheden på 88,5 procent.

Så med kun ni fly i drift i december måned og en forsat kamp om at overleve har Norwegian det svært. Det bliver meget vigtigt for Norwegian at især Europa åbner op, så de kan begynde at flyve med flere fly igen og skabe en indtjening. Ellers vil de igen løbe tør for penge og skal ud og bede investorer og kreditorer om flere penge. En opgave der gang for gang ikke bliver nemmere.



Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *