Norwegian kommer med nogle gode råd og tips, hvis du skal rejse i julen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Julen nærmer sig, og mange skal rejse til nær og fjerne for at besøge familie, venner eller nyde Sydeuropas varme himmelstrøg. For at det skal blive en tryg og god rejse for alle, er det vigtig at man gør nogle enkle forberedelser. Her finder du gode råd, der gør rejsen mere effektiv og behagelig.

Før du rejser

Håndbagage. Din billettype afgør hvor meget håndbagage, du må have med ombord. Det varierer fra en lille taske, der kan placeres under sæden foran til både en taske og håndbagage i bagagehylden. Hvad der gælder for din rejse, ser du i din billetinformation. Bemærk, at der findes særskilte regler blandt andet for dem, der rejser med børn og spædbørn, for de der har behov for medicinsk udstyr, og for de der ønsker at have sit musikinstrument med ombord. ID-papirer, medicin, nøgler og værdigenstande bør altid opbevares i håndbagagen. Få flere gode tips i videoen nedenfor (på norsk).

Bagage. Husk at sætte navn og telefonnummer (med landekode) på din kuffert, og læg gerne en seddel ind i bagagen med kontaktinformation også for en sikkerheds skyld. Så går det hurtigere, hvis bagagen skulle blive forsinket og skal eftersendes.

Tjek om du har bagage inkluderet. For at spare tid er det vigtigt at være sikker på, om du har bestilt plads til den bagage, du skal have med på rejsen. Det kan du se i dine rejsedokumenter. Passagerer, der har købt billet direkte hos Norwegian, kan let bestille ekstra bagage til på vores hjemmeside eller i Norwegian-appen. Hvis du har købt en flyrejse med Norwegian hos et rejsebureau (ikke charter), så skal det ordnes manuelt i lufthavnen.

Sportsudstyr og specialbagage. Det er nemt at tage alt fra ski til golfudstyr med sig, men tjek at dit udstyr er indenfor størrelsesbegrænsningerne. Pak det godt ind – gerne i hård emballage – og husk at sætte kontaktinformation på. Husk rejsekvitteringen, og sørg for at have den let tilgængelig. Husk at specialbagage skal tjekkes ind og afleveres i skranken mindst én time før afgang.

Rejsedokumenter. Norwegian-appen giver dig et godt overblik over alle rejsedokumenter, når du er på farten. Her kan du også tjekke ind, bestille mere bagage eller tilkøbe Fast Track.

Hav strøm på telefonen. Sørg for at have nok strøm på din telefon eller tablet, sådan at du kan fremvise de nødvendige dokumenter for at komme igennem check-in, sikkerhedskontrollen og videre på rejsen. For nogen kan det være en ekstra tryghed også at have rejsedokumenterne med i papirversion.

Her kan du læse mere om hvor meget bagage, der er tilladt, og hvordan den beskyttes på rejsen. Du kan også finde mere information om, hvordan det er at rejse med medicinsk udstyr, dyr eller med specialbagage.

I lufthavnen

Fremmøde. Vær ude i god tid. Der er mange, der rejser i juledagene, og der kan være travlt i lufthavnen. Det betyder, at det kan tage længere tid at komme igennem sikkerhedskontrollen end det, man er vant til.

Effektivt check-in. Den hurtigste måde at tjekke ind på er ved at bruge Norwegian-appen eller ved at benytte selvbetjeningsautomaterne i lufthavnen og så aflevere eventuel bagage i skranken. Norwegian åbner som regel check-in 48 timer før afrejse.

Bagageindlevering (bag drop). Bag drop åbner som regel om morgenen og er åben hele dagen. Det er ikke alle lufthavne, der har et bag drop-område, hvor du selv kan aflevere din indtjekkede bagage, så tjek med den lufthavn, du skal flyve fra.

Ombordstigning. På boardingkortet står der, om du skal gå ombord i gruppe A, B eller C. Ved at følge anvisningen fra personalet bidrager du til, at boardingen bliver så behagelig og hurtig som mulig.

Norwegian byder velkommen ombord

Rejsende har forskellige ønsker og behov, og alle, der arbejder i luftfarten, er optagede af, at alle får en god rejseoplevelse. Hvis du har spørgsmål til noget under rejsen, så er det bare at spørge kabinebesætningen. Der er mange rejsende i dagene omkring jul og nytår. Nogle rejser meget og er meget rutinerede, mens andre sjældent flyver eller måske skal ud at flyve for allerførste gang. Tag ekstra hensyn til dem omkring dig, så bliver det en god rejse for alle.

Kilde: Pressemeddelse fra NorwegianHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *