Norwegian-koncernen åbnede sommerprogrammet med 2,2 millioner passagerer i april

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I april havde Norwegian 1.892.362 passagerer, mens Widerøe havde 315.495 passagerer. I alt havde koncernen 2.207.857 passagerer. Norwegians kapacitet steg med 18 procent sammenlignet med april sidste år, mens belægningen var på 80,3 procent.

I gennemsnit havde flyselskabet 81 fly i drift i april, op fra 73 i marts som følge af, at sommerprogrammet nu er i gang. Regulariteten gik ned i april, hvilket hovedsageligt var på grund af lukket luftrum i Norge 25. april.

April markerede starten på årets sommerprogram. Kapaciteten var tydelig opjusteret i april, og vi havde i gennemsnit 14 fly mere i drift sammenlignet med sidste år. Passagertallene viser en stigning på 13 procent flere passagerer sammenlignet med samme periode sidste år. Vi er glade for, at mange bestiller deres sommerferie nu. Vi anbefaler at booke så tidligt så muligt, hvis man allerede nu har besluttet at rejse til sommer.

Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Kapaciteten (ASK) var 3.115 millioner sædekilometer, op 18 procent fra året før. Passagertrafikken (RPK) var 2.553 millioner sædekilometer, op 14 procent fra april 2023. Belægningen var 80,3 procent, ned tre procentpoint blandt andet på grund af påsken, som i år primært faldt i marts. I april blev 98,8 procent af de opsatte flyvninger gennemført. Mere end halvdelen af alle aflysningerne skete den 25. april, hvor flyvelederstrejke i Europa og et lukket luftrum i store dele af Norge skabte udfordringer for mange flyselskaber. Punktligheden, målt som andel afgange inden for 15 minutter efter ordinær rutetid, var på 81,3 procent, ned to procentpoint fra april 2023.

Ser frem til at fortsætte satsningen i Danmark – forbedret drift i Widerøe

I løbet af april havde ni ruter af i alt 47 nye ruter i sommerprogrammet sin første afgang. Nogle af nyhederne i april måned var Istanbul fra Oslo, Malaga fra Billund og Aarhus og Alicante fra München.

Vi ser frem til at tilbyde vores kunder et sommerprogram med spændende, nye destinationer. Specielt ser vi frem til at fortsætte satsningen i Danmark, som er vores næststørste marked. Danskerne kan se frem til hele 17 nye ruter blandet andet til destinationer som Valencia, Toulouse, Bilbao og Milano. Vi glæder os over Widerøes tal i april, og det er fint at se, at det gode arbejde Widerøe-teamet gør, giver resultater” siger Geir Karlsen.

Geir Karlsen, koncernchef i Norwegian.

Widerøe havde en kapacitetsøgning (ASK) på 13 procent til 177 millioner sædekilometer sammenlignet med april 2023. Faktisk passagertrafik (RPK) var på 113 millioner sædekilometer, mens belægningen var på 64,1 procent, op seksprocentpoint.

Widerøe publicerer en separat pressemeddelelse, som findes i selskabets presserum.

Foto: Norwegian / PRHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *