Norwegian lancerer to nye USA-ruter fra Bergen – bliver Aalborg den næste?

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegians globale vækst fortsætter med lanceringen af to nye USA-ruter mellem Bergen og USAs østkyst – hvilken lufthavn bliver den næste?

Rutene skal betjenes af den nye flytype Boeing 737 MAX som har et betydelig lavere miljøudslip end sammenlignelige flytyper.

Rutene skal gå imellem Bergen og de to amerikanske lufthavne Stewart nord for New York og Providence i nærheden af Boston. Bergen er foreløbig den eneste skandinaviske by som får ruter med den nye, mere miljøvenlige flytype som gør det muligt at flyve endnu billigere mellem kontinentene. Norwegian tilbyder nu 50 ruter mellem Europa og USA.

– Vi fokuserer på at give vesterlændingene et godt rutetilbud, og er derfor godt tilfredse med at lancere to nye USA-ruter fra Bergen. Vores nye direkte ruter vil bidrage til at tusindvis af nordmænd og amerikanere kan flyve billigt og komfortabelt mellem USA og Norge. Både New York og Boston er populære rejsemål og bliver nu tilgængelige for både korte weekendture og længere rejser. I og med at byene ligger så tæt på hinanden, kan man enkelt kombinere de to ved at flyve til Boston og returnere fra New York. Jo flere turister som besøger USA og Norge, jo større bliver værdiskabningen lokalt. Det er takket være lokale myndigheder i USA at disse ruter nu er blevet en realitet, siger kommerciel direktør i Norwegian, Thomas Ramdahl.

– Bergen lufthavn Flesland byder de nye ruter velkommen og er stolt over at være første lufthavn i Skandinavien med flyruter betjent af Boeing 737 MAX. Norwegians nye ruter gør rejsen enklere også for amerikanere. For mange turister er Bergen det første møde med Norge, og indgangsporten til de ikoniske fjorde. Avinor bygger nu en ny flyterminal som står færdig d. 17. august. De to nye ruter vil komplementere det øvrige gode rutenet fra Flesland. Vi er klar på Amerika-feber i Vestlandet, siger Aslak Sverdrup, lufthavndirektør ved Bergen lufthavn Flesland.

Bergen (BGO) – New York (SWF)
Norwegian vil flyve to gange om ugen mellem Bergen og Stewart, nord for New York City, i sommersæsonen med ruteåbning 3. juli. Stewart International (SWF) ligger i staten New York, 90 minutter udenfor New York City. Busser mellem lufthavnen og New York City vil arrangeres til at korrespondere med Norwegians flyvninger.

Bergen (BGO) – Boston (PVD)
Norwegian vil flyve to gange om ugen mellem Bergen og Providence i nærheden af Boston i sommersæsonen med ruteåbning 2.juli. Providence, Rhode Island (PVD) ligger i New England, 90 minutter fra Boston. Der går tog og bus mellem lufthavnen og Boston centrum.

introduktionsprisen er 699 norske kroner per vej og billetterne bliver sat til salg i dag.

Norwegian fokuserer på mindre lufthavne til langdistance – bliver Aalborg den næste?

Det sidste stykke tid har vi set at Norwegian har satset på mindre lufthavne til langruter med deres nye 737 MAX, som har en størrelse der gør det muligt. Senest er der blevet lanceret ruter imellem britiske lufthavne og mindre amerikanske lufthavne, og nu er turen kommet til Bergen og to mindre amerikanske lufthavne. Det er dermed heller ikke helt utænkeligt at vi indenfor en overskuelig tidsramme kommer til at se en langdistancerute fra en mindre dansk lufthavn til USA.

Især Aalborg er interessant fordi den har størrelsen til at kunne åbne en langrute, men har for tiden ingen. New York ville være en oplagt destination, og vil helt sikkert trække mange jyder på storbyferie – så det bliver interessant i fremtiden!

 Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *