Norwegian skal have nye uniformer og laver nye, genanvendte produkter af de gamle uniformer

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegians nyeste projekt i samarbejdet med UNICEF hjælper børn i nød, skaber arbejdspladser for indvandrerkvinder og reducerer selskabets miljøpåvirkning. Ved at genbruge selskabets uniformer kan tusindvis af stykker tøj reddes fra skraldespanden – et vigtigt skridt i kampen mod tekstilaffald.

I 2020 skal Norwegians flypersonale have nye, opdaterede uniformer. Derfor lancerer selskabet og UNICEF Norge i dag pilotprojektet Still Travelling with Norwegian. De brugte uniformer bliver opgraderet til nye, bæredygtige produkter, som sælges ombord visse af Norwegians flyvninger.

Unikke og håndlavede produkter

Nu, hvor vi skal skifte nogle af vores uniformer ud, er det vigtigt, at vi kigger på, hvordan vi kan genbruge materialerne. Vi har indgået et samarbejde med Sisters in Business, som skaber arbejdspladser for indvandrerkvinder gennem lokal tekstilproduktion.

Cecilie Nybø Carlsen, VP Product Manager i Norwegian.

Til at begynde med vil Norwegian sælge to produkter, som er blevet lavet af langdistanceuniformerne: En stilet, ternet toilettaske og en smuk silketaske – to unikke og håndlavede produkter. Alt overskuddet fra salget vil gå til UNICEFs arbejde for børn i nød.

En afgørende kamp mod tekstilaffald

Hvis projektet bliver en succes, kan vi redde tusindvis af stykker tekstil fra skraldespanden. Vi har alle et ansvar for at finde løsninger, der kan reducere miljøbelastningen fra vores forbrug af tekstiler.

Med dette projekt er Norwegian, UNICEF og Sisters in Business med til at skabe en bæredygtig løsning på disse problemer – og ved at købe produkterne ombord, gør vores passagerer noget godt for miljøet samtidig med, at de hjælper børn i nød og bidrager til at skabe arbejdspladser, siger Fagernæs.

Anders Fagernæs, Norwegians bæredygtighedschef..

Arbejder frem mod fem af FN’s bæredygtighedsmål


Dette er et utroligt spændende projekt og det støtter UNICEFs arbejde verden rundt. Og det vil også understøtte mange af FNs mål for en bæredygtig udvikling; udrydde fattigdom, ansvarligt forbrug og produktion, ligestilling mellem kønnene, samarbejde for at nå målene og stoppe klimaforandringerne.

Camilla Viken, generalsekretær for UNICEF Norge.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *