Norwegians rekonstruktion i Irland er foreløbigt godkendt – vigtig milepæl nået

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Norwegians rekonstruktionsproces i Irland, Examinership, blev i dag godkendt af dommeren i den irske High Court. På baggrund af denne beslutning bliver samme forslag sendt til afstemning i Norge. Selskabet vil derefter arbejde for at indhente frisk kapital med sigte på at have processen afklaret inden udgangen af maj.

Examinership-processen i Irland er en rekonstruktion, der omfatter flere af Norwegians irske datterselskaber. Målet med processen, der blev indledt 18. november sidste år, er blandt andet at styrke selskabet finansielt og tilpasse flyflådens størrelse til fremtidige behov.

Vi er virkeligt glade for, at den irske domstol har godkendt Norwegians rekonstruktion i Irland. Nu har vi den billet, som vi skal bruge for at gå videre med rekonstruktionen i Norge og indhente frisk egenkapital.

Jacob Schram, koncernchef i Norwegian.

Den irske domstols afgørelse blev truffet efter en række møder med selskabets kreditorer, der med stort flertal stemte for gennemførelse af rekonstruktionen. En tilsvarende afstemning skal finde sted blandt kreditorerne i den norske rekonstruktion i løbet af de næste 14 dage, inden en norske domstol tager endelig stilling. Den norske rekonstruktion fortsætter dermed som planlagt og ventes at kunne stadfæstes midt i april.

Det er en krævende proces, som ikke er ovre endnu, men retsafgørelsen i dag giver os styrket tro på et positivt udfald. Vi forbereder os på at være der for vores kunder, når virkningerne af pandemien aftager, rejserestriktioner reduceres og verden åbnes op igen.

Jacob Schram, koncernchef i Norwegian.

Dagens beslutning træder endeligt i kraft efter en klageperiode på en måned, og selskabet vil teknisk set være i Examinership, indtil den planlagte egenkapital er indhentet. Norwegian har som mål at være færdig med kapitalindhentningen i løbet af maj 2021, hvis retsprocesserne forløber som planlagt. 

Læs mere i Norwegians børsmeddelelse her.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *