Nu sælger Lufthansa mad på økonomi klasse i Europa

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Rejser du med Lufthansa, kan du nu købe et måltid og drikkevarer på de fleste europæiske ruter. Kvalitetsmad til rimelige priser erstatter den gratis servering på flyvninger, der tager en time eller mere.

Lufthansa er ligesom en række andre selskabet gået fra at servere gratis snacks og drikkevarer til rejsende på økonomi klasse. Nu skal passagererne betale for forplejningen. Vi har tidligere skrevet om tiltaget i denne artikel.

Lufthansa sælger nu mad og drikkevarer på økonomiklasse i Europa.

Fra onsdag d. 26. maj 2021 har Lufthansa indført det nye “Onboard Delights Catering Concept”. På korte og mellemlange flyvninger kan passagererne på økonomiklasse nu købe måltider, der dagligt bliver tilberedt af catering virksomheden Gate Gourmet. Alle måltider følger opskrifterne fra restaurantkæden dean&david, der har over 200 spisesteder i Tyskland, Schweiz og Østrig. Dertil kommer kager, chokolade og varme drikke fra Dalmayer.

Lige nu er der forskellige salater på menuen, eksempelvis med avocado-laks, falafel tahini, eller kylling. Men det er også muligt at købe en chili kylling sandwich. Naturligvis finder du lidt til den søde tand på menukortet, eksempelvis en æblekage. Priserne ligger mellem 2 og 12 euro.

Lufthansa vil også have et stort udvalg af drikkevarer med på salgsvognen. Fremover skal du finde kreditkortet frem, hvis du vil nyde et glas juice (3 euro), en sodavand (3,5 euro), en øl (3,5 euro) eller vin (7 – 9 euro). Kaffe og te sælges for 3 euro, mens spiritus og likør koster 6 euro. Du finder hele menukortet her.

Menukortets forside

Lufthansa har gjort alt for, at det nye koncept er bæredygtigt. Emballagen er produceret af genbrugsmaterialer med anvendelsen af vedvarende energi. Man vil også forsøgt at reducere madspild ved at optimere planlægningen af efterspørgslen, så man kun producerer de nødvendige mængder. I disse Corona tider er det kun muligt at betale med kreditkort.

Min personlige vurdering

Personligt synes jeg, at flyselskaberne har haft svært ved at finde et passende niveau for den gratis sandwich, vi tidligere fik på flyet. Jeg har ofte oplevet, at kvaliteten og smagen har været for ringe. Derfor har jeg også været glad for nogle at de tiltag og forsøg, som nogle selskaber har gjort. Eksempelvis da Austrian Airlines for en del år siden gav hver passager et æble. Det var en fantastisk ide – men selskabet har nok haft en anden vurdering. I hvert fald er man i mellemtiden holdt op med at uddele æbler i flyets økonomiklasse.

Selvom jeg ikke har prøvet de nye retter, er jeg glad for Lufthansas nye tiltag. Og sammenlignet med priserne i lufthavnens restauranter og barer, synes jeg heller ikke, at maden virker dyr.

De gratis glæder i Europa

Det er vigtigt at understrege, at det nye tiltag alene gælder for flyrejser i Europa. Men alle passagerer på de europæiske ruter får stadig en flaske gratis vand og et stykke chokolade. Dertil kommer, at passagerer på Business ikke mærker de nye ændringer. Det er stadig gratis at få serveret maden på flyets forreste sæder.

Foto er leveret af LufthansaHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *