Ny Berlin-Lufthavn åbner snart

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Den nye storlufthavn Berlin Brandenburg åbner efter planen den 31. oktober 2020.

Så er der ikke længe til, at den nye Berlin Brandenburg Airport (BER) slår dørene op for passagerer og flytrafik. Den nye tyske hovedstadslufthavn er nemlig ved at være klar. Allerede i juli var hovedterminalen klar, landingsbanerne ligeså, taxivejene meldtes klar, og alle driftstilladelser var på plads.

Arbejdet med at færdiggøre Berlin Brandenburg Airport ser ud til at lykkes efter planen. Det er glædeligt at se, og jeg ser personligt frem til at benytte den nye lufthavn. Udfordringerne i tilblivelsesprocessen har været til at få øje på, men nu er der snart grønt lys for take off.

Bo Schou Lauridsen, turistchef i Tysk Turist Information.

Den officielle åbningsdato har siden november 2019 været 31. oktober 2020, og det holder. Konstruktionsarbejdet i den fremtidige Berlin-lufthavn er i den absolutte slutspurt, og der er herudover indledt en udvidelse af lufthavnen allerede.

Læs mere: SAS starter flyvninger til den nye Berlin Brandenburg lufthavn den 8. november 2020.

Det er nemlig besluttet at udvide antallet af standpladser. Vest for hovedterminalen bliver der opført én ekstra standplads, og herudover vil der efter planen blive anlagt yderligere 15 ved forpladsen E2. De nye standpladser er beregnet til kort- og mellemdistancefly (Airbus A320 og Boeing 737).

Tegel oplevede udfordringer med et tilstrækkeligt antal standpladser, og det ønsker BER ikke at gentage.

Det ekstra arbejde med standpladserne forventes afsluttet ultimo 2021, og storlufthavnen vil herefter have totalt set 144 standpladser til fly. Der bliver desuden etableret arealer til snerydning.

Berlin Brandenburg Airport skal erstatte de to nuværende Berlin-lufthavne, Tegel og Schönefeld. Som det i øjeblikket er tilfældet for lufthavne og luftfart generelt, har de begge oplevet et voldsomt reduceret antal passagerer under coronapandemien.

COVID-19 situationen

I alle terminaler og terminalområder i den nye lufthavn skal passagererne bære mund- og næsebeskyttelse og overholde de generelle regler om afstand og hygiejne. På grund af ændrede processer ved sikkerhedskontrollen må hver passager kun medbringe et stykke håndbagage.

Forsidebillede: BER – Landside © Flughafen Berlin BrandenburgHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *