DAT skærer i indenrigsflyvning – Blandt andet Midtjylland lukker helt ned resten af året

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Som følge af Covid19 nedlukning og dermed stærkt vigende passagertal har DAT besluttet at foretage markante nedskæringer i indenrigs trafikken.

Det betyder følgende:

  • Midtjylland til København lukkes helt ned foreløbig frem til 2 januar
  • Aalborg – København justeres til en daglig middagsafgang og fortsat fuldt program fredag, lørdag og Søndag
  • Bornholm – København reduceres til seks daglige afgange

Vi beklager stærkt de gener som dette vil medføre for vores passagerer. Vi blev lovet en støtte til indenrigsflyvning med tilbagevirkende kraft fra 1. august og agerede efter dette, men vi fik bare en lang – meget
lang – næse.

Jesper Rungholm, DAT direktør

En rigtig sammensat støttepakke blev vedtaget at et bredt forlig i juni måned men senere underkendt af EU kommissionen med Margrethe Vesterager i spidsen. De henviser til at der ydet almen støtte til alle danske virksomheder og speciel luftfartstøtte til SAS og snart en reduceret støttepakke til flyselskaber begrænset til beskedne 6 millioner kroner per selskab for resten af året.

Den originale støtte pakke på 135 MDKK ville have sikret at indenrigsflyvningen kunne opretholdes på et niveau fra før Covid19 krisen og DAT ville have modtaget ca. 7 millioner kroner i støtte alene i august og lidt mindre i september.

Nedskæringerne vil ikke medføre afskedigelser i DAT men vil betyde at endnu en gruppe af medarbejdere vil gå på arbejdsdeling i løbet af kort tid.

Det er ikke muligt for et lille selskab som DAT at bære disse tab på ruterne og derfor må vi desværre lukke ned til et minimum mens vi venter på bedre tider. Jeg er ekstremt skuffet over dette forløb og den arrogance som EU kommissionen optræder med overfor yderområderne af Danmark. Åbenbart er Vestjylland eller Bornholm bare ikke særligt vigtige når man sidder i Bruxelles.

Jesper Rungholm, DAT direktør

Fakta:

DAT fløj i efteråret 2019 gennemsnitligt 185 indenrigsflyvninger ugentligt med en booking faktor på 62%. Ruteprogrammet i august og september 2020 har sammenligneligt været på 135 per uge og med en belægning på 52%. Gennemsnitspriserne har dog været næsten 20% lavere for at stimulere efterspørgsel.

Det nye og reducerede rute program for resten 2020 er på 110 ugentlige flyvninger og med lavere gennemsnitspriser.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *