Ny opgraderingspolitik hos KLM og Air France

KLM Air France

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

KLM og Air France har indført en ny struktur for opgraderinger. Prisen bliver afhængig af antallet af ledige pladser og ikke længere den oprindelige bookingklasse af billetten.

Opgraderinger på flyvninger udført af KLM eller Air France bliver fremadrettet prissat 56 timer før afgang afhængig af antallet af ledige pladser i premium kabinerne. Det har ikke længere nogen betydning om din oprindelige kabine er overbooket. På basis af den pris, kan du vælge mellem 5 forskellige muligheder at betale for opgraderingen:

–  100% cash
– 100% miles
– 50% cash + 50% miles
– 75% cash + 25% miles
– 25% cash + 75% miles

Det er ikke klart om den nye struktur erstatter opgradering ved check ind (såkaldt OLCI-opgradering) og ‘Day-of-Departure’ opgraderinger, som primært bruges ved overbookinger.

KLM World Business Class
KLM World Business Class

Køb af opgradering

Når du flyver med Air France, kan du i ‘Manage my booking’ vælge en opgradering fra 56 timer før afgang. Hos KLM kan du ved online check ind eller en kiosk fra 31 timer før afgang. Du kan også købe en opgradering ved salgskontorerne eller i KLM og Air France lounger.

Det er nogenlunde den samme måde hvorpå systemet hos KLM fungerede i forvejen. For Air France er det helt nyt. For Flying Blue medlemmer erstatter det systemet hvor prisen for en award opgradering var sat efter den oprindelige bookingklasse. Afhængig af de nye priser, kan konceptet være fordelagtigt, hvis der ellers er opgraderinger til salg. En ting der er værd at bemærke, er at det bliver muligt at opgradere til La Premiere, Air France’s First Class. Jeg gætter dog på at det ikke bliver en billig fornøjelse.

Ikke alle detaljer er offentliggjort endnu; møder du et tilbud til en opgradering efter det nye system, fortæl om din erfaring i vores forums.

 

Denne artikel er oprindeligt skrevet af The Flying Dutchboy fra vores søsterside Insideflyer.nl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *