Ny undersøgelse: Risikoen for at blive smitte med COVID-19 på et fly er minimal

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

En række branche organisationer og flyselskaber verden over har gennem de seneste mange måneder påpeget det som et nyt studie nu bekræfter: Risikoen for at blive smittet med COVID-19 ombord på et fly er minimal. Du er i større risiko for at blive smittet på en indkøbstur eller hvis du spiser en middag ude i byen.

Forskere fra Harvard T.H. Chan School of Public Health har netop offentliggjort en undersøgelse baseret på studier af en række af de sikkerhedsforanstaltninger som er med til at nedbringe smitte risikoen i luftfarten.

Der skal flere lag af sikkerhed til

Undersøgelsen fra Havard slår fast, at ja, de efterhånden meget omtalte HEPA-filtre, som findes på de fleste moderne passagerfly, kan fjerne over 99% af de virus partikler der måtte findes i kabinen. Desuden udskiftes luften i en flykabine hvert andet eller tredje minut. Men filtrene kan ikke stå alene. Mindst ligeså vigtigt er det, at passagerer og personale bære ansigtsmaske. Derudover peges der på følgende faktorer som kan være med til, at mindske smitte risikoen yderligere:

  • Hyppig rengøring af kontakt flader
  • Afstand mellem rejsende og personale
  • Grundig udluftning når rejsende stiger ind og ud af flyet
  • Attester som påviser at den rejsende ikke er smitte med corona
Fotokredit: Delta Air Lines.

Nogle selskaber går et skridt videre

Amerikanske Delta Air Lines går endnu grundigere til værks end beskrevet ovenfor.

I et forsøg på at mindske risikoen for smitte endnu mere, holdes midtersæder fri på alle flyvninger. Derudover er det et krav, at både personale og passagerer bære ansigtsmaske ombord på selskabets fly.

HEPA-filtrene på Deltas fly skiftes desuden dobbelt så tit som anbefalet og luftfiltrer i selskabets jetbroer erstattes med typer som fjerner 40% flere skadelige partikler end de gamle filtre.

Har du mod på at rejse i den kommende tid?

Mange andre flyselskaber verden har inkorporeret mange af de samme tiltag som Delta og personligt vil jeg ikke være bekymret over, at sætte mig op i et fly. Lige nu er det dog svært at rejse i privat regi. Stort set hele verden er i følge Udenrigsministeriet “orange”.

Hvad tænker du? Har du mod på, at rejse ud i verden når der efterhånden åbnes op igen, med de sikkerhedsforanstaltninger der findes, eller vil du hellere vente på, at der kommer en form for vaccine?

Kilde og fotokredit: Delta Air Lines.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *