Nye Balkan ruter: LOT flyver til Tirana og Rijeka

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

LOT flyver til den europæiske kulturhovedstad Rijeka og den albanske hovedstad Tirana fra juni 2020. Der er fornuftige forbindelser fra København, mens rejsende fra Billund formentlig vil vælge at rejse med Lufthansa.

LOT Polish Airlines, der er med i Star Alliance, udvider rutenettet i sommeren 2020, hvor selskabet vil flyve til den europæiske kulturhovedstad Rijeka i det nordvestlige Kroatien og Albaniens hovedstad Tirana.

Begge destinationer bliver betjent af LOT Polish Airlines en gang om ugen fra selskabets knudepunkt i Warszawa. Den 7. juni 2020 flyver LOT Polish Airlines første gang til Rijeka. Ruten beflyves på søndage med en Embraer 195. Lørdagen efter går flyet for første gang til Tirana. Fra d. 13. juni 2020 flyver en Boeing 737-800 hver lørdag til Albaniens hovedstad.

LOT Polish Airlines har med stor success etableret sig som det førende flyselskab i Centraleuropa. Derfor er vi glade for, at vi kan udvide vores rutenetværk med 2 destinationer i sommeren 2020. Rijeka ved Kvarner-bugten bliver ikke kun europæisk kulturhovedstad 2020, men er også et ideelt udgangspunkt for rejser til de kroatiske ferieøer. Tirana er Albaniens vigtigste økonomiske og kulturelle centrum,

Amit Ray, regional direktør, LOT Polish Airlines.

Gode forbindelser fra København

Flyveplanen fra Warszawa er:

Warszawa-Rijeka (LO561): Afrejse kl. 13.40. Ankomst kl. 15.30. Rejsetid 1 time og 50 minutter

Rijeka-Warszawa (LO562): Afrejse kl. 16.20. Ankomst kl. 18.10. Rejsetid 1 tine og 50 minutter

Warszawa-Tirana (LO623): Afrejse kl. 13.45. Ankomst kl. 15.55. Rejsetid 2 time og 10 minutter.

Tirana-Warszawa (LO624): Afrejse kl. 16.45. Ankomst kl. 18.55. Rejsetid 2 timer og 10 minutter

Når du rejser fra København, er der ganske fornuftige forbindelser. I week-enden har LOT nemlig 3 daglige returflyvninger mellem København og Warszawa. Desværre har LOT en fejl i deres on-line booking system, så det er ikke muligt at reservere en samlet billet fra København til Rijeka via Warszawa. Når denne fejl bliver løst, kan du få en billet med 1 time og 40 minutters ventetid i Warszawa på udrejsen og 2 timer og 20 minutters ventetid på hjemrejsen.

Turen fra København til Tirana via Warszawa tager kun 5 timer og 25 minutter på udrejsen (med syv kvarters ophold i Warszawa, hvor du kan besøge LOTs lounge i Non-Schengen området) og 10 minutters kortere rejsetid tilbage (og her kan du også besøge LOTs store lounge og den specielle Elite Lounge). Lounge adgang er dog betinget af, at du rejser på business eller har et guldkort hos et selskab i Star Alliance.

Lige nu kan en returbillet på economy saver købes for 1.626 kroner. Hvis du ønsker en returbillet på economy standard, hvor du også kan tjekke en kuffert ind, må du betale 300 kroner mere.

Hvis du har lyst til et kortere ophold i Tirana, kan du kombinere en billet hos LOT med en billet hos Norwegian, der flyver direkte fra København til Tirana hver onsdag i sommerperioden. Vi har tidligere omtalte denne rute her.

Alternative ruter fra Billund

I week-enden har LOT kun en daglig returflyvning mellem Billund og Warszawa. Det betyder, rejsende fra Jylland skal have en overnatning i Warszawa på hjemturen fra Rijeka og både på ud- og hjemturen, når rejsen går til Tirana. Derfor vil man formentlig vælge at rejse med Lufthansa, der betjener begge destinationer. Turkish Airlines kunne også være et alternativ, når rejsen går til Tirana. Begge selskaber er med i Star Alliance – og du kan derfor tjene EuroBonus point.

Artiklen er oversat og bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Steffen Hager og bragt på vores tyske søsterside

Forsidefoto: © LOTHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *