Nyhed: British Airways forventes at devaluere prisen på bonusbilletter

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

British Airways meldte i går ud til de kunder, som havde brugt Avios til at købe bonusbilletter til de andre flyselskaber i oneworld alliancen, at prisen i fremtiden ville blive ændret.

Vi ved ikke endnu hvor stor en devaluering vi taler om. Det kan også være at priserne viser sig at blive bedre, men dette er ikke normalen. Det er dog helt fair at nævne at British Airways ikke har villet komme ud med om det er en devaluering eller ej – blot at der sker en ændringer den 30. maj 2019.

I mailen jeg modtog fra British Airways i går står der:

As you’ve previously used your Avios to book reward flights with our global network of partner airlines, we wanted to let you know about some changes we’re making.

From 30 May 2019, we’ll be changing our Avios prices on reward flights with some of our partner airlines.

Don’t worry if you have an existing Avios booking with a partner airline. It’s still valid and you can make changes or cancel it if you need to*. Our new Avios prices will apply to any changes or new bookings you make after 30 May 2019.

Det er især det sidste afsnit som gør at vi er sikre på det er en devaluering der er på vej. Den lyder:

“Don’t worry if you have an existing Avios booking with one of these airlines. It’s still valid and you can make changes or cancel it if you need to*. Our new Avios prices will apply to any changes or new bookings you make after 30 May 2019”

Når ens billet forsat er gældende og de nye priser gælder hvis du efter den 30. maj vil lave ændringer eller bestille en ny bonusbillet, så giver det en klar indikation for at priserne vil stige.

Det er ved følgende flyselskaber at prisen fra den 30. maj 2019 bliver ændret:

  • Alaska Airlines
  • Air Italy
  • American Airlines
  • Cathay Pacific
  • Finnair
  • Japan Airlines
  • LATAM
  • Malaysia Airlines
  • Qantas
  • Qatar Airways
  • S7
  • Sri Lankan and
  • Royal Jordanian Airlines

InsideFlyer anbefaler

Her på InsideFlyer anbefaler vi klart at du overvejer om du inden for det næste års tid skal ud og flyve. I så fald anbefaler vi at du forsøger at bruge dine Avios på dette. At gemme Avios til efter den forventede devaluering betyder at du har “tabt værdi” i forhold til indtjeningen.

Derfor vil det være klart en fordel at booke bonusbilletter i Business Class eller First Class til den nuværende pris, som i mange tilfælde er gange gode. Vi kan især anbefalde Business Class billetter med Qatar Airways eller First Class billetter med Japan Airlines.

Vi er ganske positive for at British Airways giver deres kunder en rimeligt reaktionstid. Her taler vi om lidt over en måned. Vi har desværre set mange eksempler på at disse ændringer sker uden advarsel og på den måde giver et “værditab” til kunder med mange bonuspoint på kontoen.

Prisen for opgraderinger ved American Airlines ændres også

Det er ikke kun prisen for bonusbilletter som ændres. I mailen i går nævnes der også specifikt at prisen for opgraderinger ved brug af Avios også ændres fra den 30. maj 2019.

Mailen fortæller også at prisen for bonusbilletter og opgraderingen på flyvninger med British Airways, Aer Lingus, Iberia og Vuelling ikke bliver ændret den 30. maj 2019.

Vi har svært ved at gennemskue ændringerne i sin helhed og hvordan det hænger sammen med det nuværende setup med peak, off-peak og partner priserne. Det er ikke nemt at få overblikket over, samt at vi må afvente nærmere og mere præcis udmelding fra British Airways.

Men rådet er forsat at få booket din bonusbillet. Hvis det viser sig at det ikke er en større devaluering eller det er en forbedring, så kan du altid afbooke din billet igen og få penge og Avios tilbage.

Du kan læse beskeden fra British Airways her.

Forsidefoto: British AirwaysHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *