Nyt stort bagageanlæg klart i Københavns Lufthavn

Bagage Factory West

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Københavns Lufthavn har fået et nyt stort bagageanlæg. Bagage Factory West hedder den nye bagagebygning, som nu er klar til brug efter flere års arbejde.

Nu ruller de første kufferter på båndene i Københavns Lufthavns 9.500 kvadratmeter nye bagagebygning. Det markerer afslutning på et treårigt projekt, hvor store dele af lufthavnens bagageanlæg er blevet ombygget og opdateret med blandt andet ny 3D scanning af al afgående bagage.

Selvom København Lufthavn under Corona krisen har reduceret investeringerne markant, så var bagageprojektet nået så langt, at det både økonomisk og operationelt var bedst at færdiggøre den nye tilbygning. Det skete i tæt samarbejde med MT Højgaard Danmark.

Netop klare og åbne samarbejdsaftaler er blevet mere almindelige i byggeriet de seneste år. Men for at det kan lykkes, er der behov for en meget høj grad af tillid mellem bygherre, entreprenør og rådgivere, lyder det fra MT Højgaard Danmark:

Vi tror meget på samarbejdsaftaler i MT Højgaard Danmark, men vi er også bevidste om, at aftaleformen ikke er nogen garanti for et vellykket projekt. Det handler først og fremmest om tillid, åbenhed og hårdt arbejde – særligt i projektets opstart, hvor vi sammen skaber rammerne. Her må vi bare give kredit til Københavns Lufthavn, der har været garant for alle tre dele – og det oveni købet i en svær og uforudsigelig periode, da Coronaen ramte sidste år.

Martin Lose, der er sektionsdirektør i MT Højgaard Danmark.

Fakta

  • ”Bagage Factory West” er afslutningen på et større projekt, som startede i 2019 med udskiftning af transferlinjer i det store BF3-anlæg og fortsatte med etablering af ny 3D screening i det gamle BF2 anlæg.
  • Den 9.500 m2 store bygning vest for Terminal 2 er forbundet med terminalerne i kælderniveau.
  • Med glasfacader, ovenlys og ekstra ventilation er bygningen designet med fokus på indeklima. Der er i samarbejde med de groundhandlere, der skal bruge bygningen, sat ekstra fokus på arbejdsmiljø
  • Bygningen rummer også kantine med plads til 360 spisende samt en kontoretage.
  • Bagage Factory West er opført i totalentreprise af MT Højgaard Danmark i samarbejde med Sweco og Rubow Arkitekter.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *