Ødelagt Airbus A380 fra Air France flyves til Frankrig for undersøgelse og reparation

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

I øjeblikket står den Air France Airbus A380, med registreringsnummeret F-HPJE, stille i Goose Bay efter den måtte afbryde turen til USA grundet en ødelagt motor. Passagerne er for længst kommet til deres destination. Nu skal flyet så hjem til Frankrig igen.

Den 30. september oplevede Air France flyet at den ene morto fik en voldsom defekt, og flere dele havde løsnet sig og forsvundet. Heldigvis forløb nødlandingen i Goose Bay ganske stille og roligt.

De over 500 passagerere og besætningsmedlemmer blev hurtigt, af 2 erstatningsfly afhentet i Goose Bay, og fløjet videre til deres planlagte destinationer. Dette var en hurtig og effektiv indsats af Air France.

Flyet tilbage til Frankrig

Det er Reuters som oplyser at det er hvad de franske luftfartsmydigheder planlægger. De vil simpelthen flyve flyet tilbage til Frankrig med kun 3 aktive motorer.

Helt præcist skal den ødelagte motor afmonteres og den sendes så tilbage til General Electric i Cardiff, hvor den skal undersøges for hvad der helt præcist gik galt under flyvningen.

Efterfølgende monteres en ny motor under vingen, men den bliver ikke sluttet til. Den har alene det formål at balancere flyet under flyvningen tilbage til Frankrig. Så flyet skal altså flyves hjem med kun 3 aktive motorer.

Flyveturen tilbage til Frankrig er på 4.260 kilometer, så det kræver at flyet ellers er i en stand til at flyve den lange tur over vandet. Det er disse sidste ting som planlægges i øjeblikket.

Billede af de motordele, som en helikopter fandt i Grønland (kilde: BEA).

Den 6. oktober fandt en helikopter nogle dele fra motoren i Grønland. Disse dele er også sendt til undersøgelse.

 

Forsidebilledet er fra @airline_travels

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *