På besøg i den gen-åbnede SAS lounge i København

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS loungen i Københavns Lufthavn er lige blevet genåbnet efter at have været lukket et godt stykke tid. Det var en positiv oplevelse at besøge stedet.

15. september var jeg på besøg i SAS loungen i Københavns lufthavn. Jeg havde 3 timers ventetid mellem mit fly fra London landede til jeg skulle videre til Aarhus. Så jeg kunne nyde faciliteterne fra frokosttid til jeg midt på eftermiddagen.

Vi passer på hinanden i loungen

Det var kun loungen på første sal, der var åben. Ingen tvivl om, at SAS signalerer, vi passer på hinanden. Der står en dispenser med håndsprit ved trappen op til første sal. Og på trappetrinende er også tydeligt skrevet, at vi skal holde afstand.

Der er også pile på gulvet, der viser, hvilken vej vi skal gå rund om buffeten.

Varm suppe og friske sandwich

Udvalget af mad var faktisk lidt større, end jeg havde turdet håbe på. Vi kunne tage en skål varm suppe. Valget var mellem asparges og blomkål. Der var friske flutes til suppen. Denne del af buffeten ligner dét, vi kender fra tidligere.

Vi kunne også vælge mellem frisksmurte sandwich med tun eller æg. Den anden side af bordet havde frisksmurte baguettes med frikadelle eller tun. Alt var pakket ind i husholdningsfilm på loungens tallerkener. Jeg synes, det var meget lækkert. Et lille skilt fortalte, at man kunne bestille veganske sandwich. Jeg går ud fra, at disse bliver frisk tilberedt i køkkenet, når loungens gæster efterspørger dem.

Kolde og varme drikkevarer

Loungen har et pænt udvalg af drikkevarer: Æble- og appelsinjuice, som du tager fra kartonerne på køl. Smoothies lavet på mandariner og hyldeblomst. Stedets sodavandsautomat bød på de velkendte mærker af cola, sports- og appelsinvand samt danskvand. Vand uden brus kunne både fås på flaske og fra automaten.

Kaffemaskinen var også klar til at lave varme drikke. Men cafeen var lukket. Småkagerne var portionsanrettet – og du kunne også tage en lille pose kartoffelchips.

Der er naturligvis både håndsprit og plastikhandsker ved buffeten. Jeg prøvede at bruge handskerne. De er mere behagelige end de blå “kiruger-handsker”, en del hoteller anvender. Men jeg synes stadig, at de var lidt for små.

Der er masser af plads i loungen

Da jeg var i loungen, var det meget let at holde afstand til de andre gæster. Store dele af loungen var faktisk tom.

De bløde stole står stadig rigtigt tæt i den bagerste del af loungen. Men tydelig skiltning viser, at man ikke kan sidde alt for tætHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *