Pas på snydemails “fra” Marriott Bonvoy

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Skulle du få en e-mail fra Marriott Bonvoy, hvor du bliver lovet 2 gratis overnatninger, så slet den. Det er formentlig et forsøg på at stjæle personlige oplysninger fra dig.

Jeg mener selv, jeg er god til at opdage svindlere. Jeg sletter e-mails, hvor jeg formentlig arver en formue fra en ukendt onkel i udlandet. Jeg tror heller ikke på, man kan vinde i et lotteri, hvor jeg aldrig har købt en lodseddel. Og får jeg et telefonopkald fra Micro Soft, om at min PC-er er hacket, så lægger jeg også røret på. Men nu er svindlerne blevet mere sofistikerede: En e-mail, der tilsyneladende kommer fra Marriot Bonvoy lover, at du får et par gratis overnatninger. Dette har nogle skrevet om på forskellige fora på internettet.

Denne svindel er relativt sofistikeret. Du får en meddelelse, der tilsyneladende kommer fra Marriott Bonvoy. Her få du udsigt til et gratis ophold på to overnatninger. Det skulle være en kompensation for et læk fra loyalitetsprogrammets database, hvor hackere har fået adgang til dine data.

Når du klikker på linket i e-mailen, kan du få de to gratis overnatninger. Her skal du blot udfylde en formular, hvor du bl.a. indtaster dit brugernavn og password til Marriott Bonvoy. Når svindleren har disse oplysninger, kan de komme ind på din konto. Man frygter, at svindlerne dermed kan få adgang til dine personlige oplysninger som navn, adresse, fødselsdato og oplysninger om dit kreditkort. Der har også været forlydender om, at de kan tømme din konto for point. Personligt tror jeg ikke så meget på, at de kan stjæle vores point. Når kontoen kun kan bruges til betaling for ophold på hoteller, er der en stor risiko for, at dette bliver opdaget.

Pas på – få ikke din identitet stjålet

Det gælder altid om at være opmærksom. Jeg tjekker altid, om sådanne mails er personlige med mit fulde navn og medlemsnummer. Hvis ikke, bliver jeg altid mistænksom. Og så vil jeg altid forsøge at komme ind på min konto fra Marriotts hjemmeside eller appen på min smartphone. Jeg vil aldrig bruge et link i en e-mail.

Men jeg kunne måske falde i. Specielt, når der henvises til problemer med datasikkerheden, for det har vi jo alle hørt om. Og når jeg får stillet et par gratis overnatninger i udsigt, er det oplagt at følge linket. Jeg er bange for, at nogle medlemmer af Marriott Bonvoy kommer til at videregive deres oplysninger. Bliv ikke én af dem.

Artiklen er oversat og lettere bearbejdet. Den er oprindelig skrevet af Joe Deeney og bragt på vores britiske søsterside.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *