Pilot fra “Hudson miraklet” gæstede København i går

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Jeff Skiles var styrmand på flyet der i 2009 nødlandede på Hudson floden. I går holdte han et foredrag i Bella Center for piloter og andre interesserede.

“Hvor mange herinde er piloter?” lagde Jeff Skiles ud, da han indtog scenen i Bella Centeret i København. En flok hænder skød til vejrs, og Jeff konstaterede at det i hvertfald var over halvdelen. “I dag vil jeg tage jer med på jumpseatet, i den Airbus 320 jeg skulle flyve fra New York til Charlotte tilbage i 2009” fortsatte han.

Og med på jumpseatet kom ganske rigtig hele salen. Jeff skiles fortalte nemlig sin historie på en måde, så man helt oprigtigt godt kunne fristes til at tro, at man selv var med.

Selve foredraget startede med en gengivelse af ulykken på den store videoskærm bag Jeff. Man så flyet lette, flyve ind i gæssene, og motorne bryde ud i flammer. Man så ligeledes den korte flyvetur over New York City, før flyet til sidst landede i Hudson. Det hele gengivet med høj og virkelighedstro lyd.

Imens selve ulykken var grundstenen for selve fordraget, var budskabet i midlertid, hvordan samarbejde og krisehåndtering var essentielt for det successfulde udfald af hele situationen.

Jeff fortalte om hvordan arbejdskulturen igennem hans karriere, er gået fra at være “kaptajnen giver ordre, og alle andre makker ret” til at være en samarbejdsøvelse. Han beskrev samarbejdet ombord på flyet tilbage i 2009, som at være en dans imellem kaptajnen og styrmanden.

Efter det cirka én time lange foredrag, åbnede Jeff op for spørgsmål, og svarede i lange og dybdegående vendinger, tilhørene med et kæmpe engagement. Efter tre spørgsmål, der tilsammen varede omkring 20 minutter, rundede Jeff af. Herefter bevægede han sig ned på gulvet til publikum, hvor han gav sig god tid til at småsnakke og tage billeder med folk.

Foredraget blev arrangeret af Time2beEntertainedHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *