Pilotmangel koster flyselskaberne mange penge

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Sommeren er en hård periode for mange flyselskaber. Ikke nok med at de skal tjene mange af deres penge i denne periode, så skal de også sikre sig at deres personale holder ferie. Dette skaber problemer og giver hvert år pilotmangel.

Tidligere har du sikkert hørt om Ryanair som sidste år måtte aflyse 2.000 afgange og Norwegian som også over flere år har måttet aflyse en del afgange.

Emirates ramt ekstra hårdt i år

Emirates bliver også ramt i år og må grundet pilotmangel parkere hele 46 fly, hvoraf 10 af dem er af typen Airbus A380.

Det er helt normalt at der i perioder ved lav efterspørgsel at afgange reduceres og dermed nogle fly parkeres på jorden. Men at sætte hele 46 fly på jorden grundet pilotmangel og lav sæson på nogle ruter, er en helt vildt tal.

Flyene som parkeres sker efter følgende plan:

  • 11 Boeing 777 og 1 Airbus A380 er parkeret
  • 14 Boeing 777 og 6 Airbus A380s parkeres i løbet af maj
  • 11 Boeing 777 og 3 Airbus A380s parkeres i løbet af juni

Ikke nok med at de skal stå på jorden – de skal også flyves væk fra lufthavnen i Dubai, da der ikke er plads til så mange fly på jorden der. Så de skal flyves tomme over til Dubai World Central Airport for at stå der i op til to måneders tid.

Når Emirates skal parkere 36 Boeing 777 og 10 Airbus A380, så koster det på kistebunden. Samlet er det omkring 18% af den samlede flåde som parkeres. Kigger vi på købsprisen på disse store fly, så er ret store priser vi taler om (listeprisen for et Airbus 380 er på over 430 millioner US dollars), så er det faktum at flyet står stille og ikke tjener nogle penge dermed en tabt omstætning oveni at regningen på flyene skal betales alligevel.

Emirates er det første flyselskab som har meldt ud at de har pilotmangel, så mon ikke også at vi i den kommende tid vil se andre flyselskaber følge trop. Så har du en flybillet i løbet af sommeren, så anbefaler vi at du følger med i nyhedsstrømmen, da du kan risikere at din afgang aflyses.

Hvad skyldes den pilotmangel?

Emirates udtaler selv at de mangler mindst 100 piloter til deres Boeing og Airbus flåde.

Gruden til manglen er at trods gode lønninger og andre fordele, så er der en global efterspørgsel på piloter. Derfor er antallet af piloter som stopper i Emriates også steget i den sidste tid. De vil gerne tilbage til deres hjemlande og være tættere på familien.

Dertil er der en ting, som gør livet lidt sværere for piloter i Mellemøsten. Rigtigt mange af flyafgangene ligger om natten og det betyder at ens privatliv bliver meget styret af disse meget skæve arbejdstider. Dette er et af de forhold, som helt sikkert gør at piloterne dropper det gode job ved Emirates.

Tænker du på at blive pilot, så kan du læse mere om det her på InsideFlyer. Marc Nøhr skriver hver uge om sin rejse igennem pilotuddannelsen.

Trackbacks & Pingbacks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *