Pilotstrejken: SAS aflyser alle flyafgange søndag

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS har her lørdag eftermiddag besluttet sig for at proaktivt aflyse alle flyafgange med eget personale søndag. Dette betyder at 587 flyafgange ikke gennemføres.

I alt berører dette 63.360 passagerer, som ikke kommer afsted.

Pilotstrejken har allerede berørt gange mange og når søndagen er slut, så er 1.589 flyafgange blevet aflyst og godt 170.000 passagerer været ude for at deres fly blev aflyst.

Oversigten over de første 3 dage af strejken kan ses her:

Dato Aflyste flyafgange Berørte antal passagerer
Fredag den 26. april 673                          72.300
Lørdag den 27. april 329                          33.912
Søndag den 28. april 587                          63.360

SAS ombooker løbende

SAS begyndte allerede i går at ombooke deres kunder til andre afgange. Vi har snakket med flere som skulle hjem fra udlandet, blandet Asien og USA. De er proaktivt blevet ombooket til andre Star Alliance flyselskaber. Så SAS har virkelig ydet et god service op til denne strejke overfor deres kunder, da du allerede for nogle dage siden gratis kunne ombooke dig til andre SAS afgange end de som potentielt ville blive strejkeramt.

Er mit fly aflyst?

SAS har offentliggjort en liste over hvilke flyafgange, som er påvirkede af strejken eller er blandt de 30% som forsat flyver.

Se listen på dette link

Dine rettigheder

Hvilke rettigheder har du, såfremt din rejse med Scandinavian Airlines bliver påvirket af pilotstrejken med start den 26. April?
Vi havde allerede i går været i samtale med vores samarbejdspartner, Airdelay, som uddyber dine passagerrettigheder. Airdelay er eksperter i kompensationsret, og deres advokater kan for et mindre salær hjælpe dig med at hente din kompensation hjem.
Airdelay informerer om følgende:
Dine rettigheder som rejsende kan være berettiget til kompensation i henhold til EU Forordning EC/261/2004 i forhold til denne strejke. Grundlaget for denne strejke er, at SAS har modtaget konfliktvarsel fra pilotforeningerne i Danmark, Norge og Sverige. Startdato for en mulig konflikt er den 26. april 2019. Ofte udløser en strejke ikke økonomisk kompensation, da det ifølge forordningen defineres som en ”ekstraordinær omstændighed”. I dette tilfælde er tale om en internstrejke, hvor flypersonalet strejker. Derfor vil der være grundlag for kompensation. Vi anbefaler derfor alle, som bliver berørt af denne strejke, at kræve finansiel kompensation.
(Hvis du bruger vores link, så får du Danmarks billigste pris for hjælp til erstatning. Dertil får InsideFlyer også en kompensation)

Gode råd fra InsideFlyer forummet

Hvis du har spørgsmål så skriv gerne dette under artiklen eller i denne forumtråd. På vores gratis forum har vi juridiske eksperter og erfarne rejsende, som kan hjælpe med gode råd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *