Pilotstrejken: SAS aflyser også afgange lørdag men færre end fredagen

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

SAS er forsat ramt af pilotstrejken, som begyndte fredag. Derfor aflyses der også afgange lørdag, men i modsætningen til fredagens store antal passagerer, så halveres antallet der rammes lørdag i forhold til fredag.

I dag fredag var der 72.000 berørte passagerer og i morgen lørdag er det lykkes SAS at holde det samlede antal på godt 30-35.000 passagerer.

For Danmark bliver tallet noget mindre. Der er 48 afgange som lørdag annulleres og hele 45 afgange som gennemgøres. Dermed forsøger SAS at holde påvirkningen af kunderne så minimalt som muligt. Det er noget som primært kan lade gøre ved at lade SAS Ireland og den række af eksterne partnere flyve ruterne.

Forsat er alle langruterne aflyst. Så afgange til følgende destinationer  kommer ikke i luften lørdag:

  • Beijing
  • Chicago
  • Hong Kong
  • Miami
  • New York-EWR (2 afgange)
  • San Francisco
  • Shanghai
  • Tokyo
  • Washington D.C

Derudover er en lang række afgange i Norden og Europa ramt. Søg selv på denne liste om dit fly er aflyst.

SAS ombooker løbende

SAS begyndte allerede i går at ombooke deres kunder til andre afgange. Vi har snakket med flere som skulle hjem fra udlandet, blandet Asien og USA. De er proaktivt blevet ombooket til andre Star Alliance flyselskaber. Så SAS har virkelig ydet et god service op til denne strejke overfor deres kunder, da du allerede for nogle dage siden gratis kunne ombooke dig til andre SAS afgange end de som potentielt ville blive strejkeramt.

Er mit fly aflyst?

SAS har offentliggjort en liste over hvilke flyafgange, som er påvirkede af strejken eller er blandt de 30% som forsat flyver.

Se listen på dette link

Dine rettigheder

Hvilke rettigheder har du, såfremt din rejse med Scandinavian Airlines bliver påvirket af pilotstrejken med start den 26. April?
Vi havde allerede i går været i samtale med vores samarbejdspartner, Airdelay, som uddyber dine passagerrettigheder. Airdelay er eksperter i kompensationsret, og deres advokater kan for et mindre salær hjælpe dig med at hente din kompensation hjem.
Airdelay informerer om følgende:
Dine rettigheder som rejsende kan være berettiget til kompensation i henhold til EU Forordning EC/261/2004 i forhold til denne strejke. Grundlaget for denne strejke er, at SAS har modtaget konfliktvarsel fra pilotforeningerne i Danmark, Norge og Sverige. Startdato for en mulig konflikt er den 26. april 2019. Ofte udløser en strejke ikke økonomisk kompensation, da det ifølge forordningen defineres som en ”ekstraordinær omstændighed”. I dette tilfælde er tale om en internstrejke, hvor flypersonalet strejker. Derfor vil der være grundlag for kompensation. Vi anbefaler derfor alle, som bliver berørt af denne strejke, at kræve finansiel kompensation.
(Hvis du bruger vores link, så får du Danmarks billigste pris for hjælp til erstatning. Dertil får InsideFlyer også en kompensation)

Gode råd fra InsideFlyer forummet

Hvis du har spørgsmål så skriv gerne dette under artiklen eller i denne forumtråd. På vores gratis forum har vi juridiske eksperter og erfarne rejsende, som kan hjælpe med gode råd.

Forsidefoto: Wikimedia CommonsHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *