Plogging initiativ fjerner mere end 1,5 tons affald

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

Hver uge løber en flok af hverdagens helte ud og samler skrald på Amager Strand sammen med Clarion Hotel Copenhagen Airport. Det har de gjort hele året. Deres mål var 1000 kg, men de stoppede ikke dér. Nu har de samlet mere end 1,5 ton skrald fra lokalområdet. Initiativtageren kalder det fantastisk, men skræmmende.

Ideen til at samle skrald, imens man løber, kommer fra Sverige. Her er det et kendt koncept under navnet plogging. På Clarion Hotel Copenhagen Airport mødes et hold løbere fast hver onsdag for at plogge – og det er både naboer, hotelgæster og medarbejdere, der snører løbeskoene. Turen afsluttes altid med en fælles morgenmad på hotellet som tak for indsatsen.

Vi vil være verdens bedste naboer for lokalområdet. Vi har et stort fokus på både miljø og social ansvarlighed, og derfor er vi meget imponerede over, at så mange lokale trofast kommer og løber med hver onsdag. Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget, og på denne her måde sikrer vi, at store mængder skrald og plastik ikke ender i havet eller forurener vores natur.

Cecilie Belling Thomsen, CSR-ansvarlig på Clarion Hotel Copenhagen Airport.

Hun er stolt af den faste gruppe løbere og glad hver gang nye kommer til løbeklubben som går under navnet Clarion Plogging Patrol. Til gengæld er hun ikke imponeret over de store mængder skrald, der hver uge flyder i lokalområdet.

Vi løber jo på den samme strækning hver uge, og jeg synes, det er utrolig trist, at der altid er nyt skrald. Man skulle tro, at der ville være mindre, i takt med at vi rydder op, men det er desværre ikke tilfældet. Heldigvis møder vi mange på vores rute, som spørger ind til, hvad vi gør og synes det er et godt initiativ. Så forhåbentlig er vi med til at skabe noget opmærksomhed om problemet og en større bevidsthed, der på sigt vil ændre folks adfærd.

Cecilie Belling Thomsen, CSR-ansvarlig på Clarion Hotel Copenhagen Airport.

Runder året af med fejring og nye mål

Løbeklubben på hotellet har været en stor succes og den 30. december mødtes de for at tage en sidste tur og fejre over morgenmaden. Resultatet for 2019 blev 1632 kg, og det nye ambitiøse mål for 2020 er 2 ton skrald.

Bente på 67 år, har løbet med siden det var en almindelig løbeklub, men hun er glad for, at nu samler skrald på turen.

Jeg synes, det er dejligt at få noget motion og møde nogle andre dejlige mennesker. Og med tiden er vi jo også kommet til at samle skrald, det gjorde vi ikke i starten. Det er helt okay, og det har faktisk smittet af, så jeg har en pose med nogen gange, når jeg går med hunden. Så samler jeg skrald i villakvarteret derhjemme.

Bente, med i Clarion Plogging Patrol.

Der kommer også hele tiden nye til. En af dem er Søren på 44 år, som denne gang var på sin tredje ploggingtur.

Jeg synes bare, det er et godt initiativ. Det er meget fedt at få folk lidt i gang. Umiddelbart, når man løber ud, er det ikke altid man ser skraldet så meget. Men når man først lige går lidt ind i buske og ned ved vandet, så ligger der alligevel en del. Vi har også selv haft taget en tur ude på volden i Hvidovre, hvor vi bor. Det skaber ringe i vandet.

Bente og Søren (der kigger ind i kameraet) får sig en velfortjent gang morgenmad efter løbeturen. Foto: Clarion CPH Airport

Vanessa på 32 år, som arbejder hos hotellets nabo, Københavns Lufthavn, har valgt at løbe med, netop fordi det er en anderledes løbeklub:

Jeg synes, det er et super spændende initiativ, og det giver rigtig god mening.

Vanessa (tættest på kamera) og andre løbere. Foto: Clarion CPH Airport

Der er så mange løbeklubber rundt omkring, så det er dét med, at man samler skrald, det giver et fælleskab på en anden måde. Det giver lidt ekstra. Og man har på en eller anden måde god samvittighed. Både fordi man får rørt sig og får frisk luft, men endnu mere fordi man får samlet det skrald, som desværre bliver smidt i naturen. Det er enormt imponerende, at vi nu har samlet mere end 1500 kg. Men det er også skræmmende, at man uge på uge kan samlet de der gennemsnitlig plus 30 kg på den samme rute.”

Fakta om Plogging

I Sverige har konceptet med at samle skrald mens man løber været populært i mange år, men efterhånden er konceptet begyndt at sprede sig rundtom i verden. Herhjemme går det både under navnet plogging, trailskrald og Garbagerun. 

På de sociale medier findes der flere fællesskaber for løbere, der samler skrald på deres vej: 

Trailskrald
Facebook: 2700 medlemmer 
Instagram: 439 opslag med #trailskrald

Garbagerun Danmark
Instagram: 899 følgere på Instagram
Facebook: 975 synes godt om deres facebookside. 

Konceptet er også populært globalt med næsten 100.000 opslag med #plogging på InstagramHusk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *