KLM og Air France starter codeshare med Jetstar

Denne side kan indeholde links til partnere, som betaler os kommission for salg.

KLM og Air France indgår et codeshare samarbejde med Jetstar. Det giver flere muligheder for passagererne til nye destinationer i Asien.

Jetstar Asia har hovedkontor i Singapore. Med en flåde på 18 Airbus A320-fly har lavprisselskabet siden 2004 fløjet til destinationer i den nordlige og sydøstlige del af Asien. Jetstar Asia er også en del af Jetstar Airways, som igen er en del af de australske Qantas. Jetstar Airways flyver med 51 Airbus A320 og 8 A321-fly. Derudover har flyselskabet 11 Boeing 787-8 Dreamliners.

Selvom Jetstar Asia er en lavprisselskab, nyder Air France og KLM-rejsende gratis måltider og drikke om bord. Dette gælder også for indtjekket bagage, hvis rejsen er reserveret følge betingelser fra KLM eller Air France. Du behøver altså ikke at betale separat. Med visse codeshares kan det nemlig være tilfældet.

Codeshare

Denne specifikke codeshare gælder for både KLM og Air France. Jetstar Asia-ruterne, som KLM kan bruge, startede allerede den 23. december 2019. Hos Air France skal rejsende vente lidt længere. Codesharing med AF starter først den 7. januar 2020. Air France kommer dog til at dele flere ruter med Jetstar end KLM. KLM tilbyder 7 ruter i modsætning til 10 for Air France. Dette kan selvfølgelig ændre sig i fremtiden. I praksis er alle ruter sandsynligvis synlige i begge flyselskabers bestillingssystemer.

Nedenfor en oversigt over de nye codeshare-flyvninger:

  • KLM tilbyder forbindelser med Jetstar Asia fra Singapore til Da Nang og Ho Chi Minh City i Vietnam. Du kan også komme til Penang i Malaysia. Den populære thailandske by Phuket er også tilgængelig, ligesom Surabaya og Medan Kuala Namu i Indonesien. Endelig er en forbindelse mulig til Yangon i Myanmar.
  • Air France tilbyder forbindelser med det samme flyselskab til Darwin i Australien og Denpasar og Medan Kuala Namu i Indonesien. Du kan også besøge de malaysiske byer Kuala Lumpur og Penang. Der er også forbindelser til Phnom Penh og Siem Reap i Cambodja. Endelig kan Air France nu også tilbyde forbindelse fra Singapore med Phuket, Surabaya og Yangon, ligesom KLM.

Jetstar Airways

Det hollandske nationale luftfartsselskab vil også samarbejde med Jetstar Airways. Selvom det endnu ikke er lagt ind i systemerne, oprettes forbindelsen til Australien (via Denpasar) også senere i 2020. Dette skaber muligheden for at booke Jetstar Airways destinationer Adelaide, Melbourne, Perth og Sydney med KLM. Både 3K (Jetstar Asia) og JQ (Jetstar Airways) vil derfor være tilgængelige som codeshare hos KLM.

Samarbejdet kommer ikke helt uventet. Moderselskabet Qantas annoncerede for nylig et vidtrækkende partnerskab med Flying Blue.

Denne artikel er baseret på en artikel oprindeligt skrevet af Christian fra vores søsterside Insideflyer.nl.Husk at ved at følge os på Facebook og Twitter - Så får du besked så snart vi udgiver noget!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *